От х:

Днес в x:

Момченце скочи от третия етаж - като Батман

6-годишният Кирил Джабиров от Благоевград падна от третия етаж на жилищна кооперация, след като решил да излезе от заключена стая през балкона като Батман и Супермен. Инцидентът е станал в сряда около 20 часа, когато детето било в апартамента заедно с баба си, съобщава в. "Струма".

По думите на майката Мария, малкият Кирчо останал сам в една от стаите, тъй като бравата на вратата се повредила, паднала дръжката и баба му не успяла да влезе вътре. "Тя му казала, че ще потърси помощ, но Кирчо чисто по детски решил, че от терасата може да слезе, както по филмите за Батман и Супермен. Може би се е уплашил, че е останал заключен", разказва майката.

Момченцето е полетяло от близо 9 метра височина, оплело се в кабели и клони на дървета и вероятно това е спасило живота му. Случайно преминаващо момче го видяло как пада и му се притекло на помощ. Роднини от първия етаж пък веднага се обадили на тел. 112.

Кирил е приет в благоевградската болница с комоцио, като дежурният хирург не е установил вътрешни наранявания. Детето обаче ще остане под активно наблюдение от неврохирург, тъй като си е ударило главата. За инцидента е информирана и полицията, като служители на реда са разговаряли със семейството.

В началото на 2010 г. 5-годишният син на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков - Марко падна от 4,5 метра височина. Детето си играело на Батман, когато полетяло през парапета на вътрешните стълби на къщата в Бояна. То бе прието с черепна и коремна травма в "Пирогов". 

През април м.г. пък 3-годишно момченце от Шумен скочи от терасата на третия етаж, защото искало да прилича на своя любим анимационен герой Спайдърмен.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини