От х:

Днес в x:

Кандидати за власт катерят към върха

кандидат-кметът от коалиция "Да за Димитровград" започва катеренето на кметството

Власт имащи и кандидати да имат властта днес тръгнаха по хлъзгавият път нагоре, при това буквално. Кандидатите за кметове на Димитровград Катя Панева и Иво Димов пробваха алпинистко изкачване на символа на местната власт-сградата на общината. 14 етажния блок е своеобразния покрив на бригадирският град. За да им покаже че не е толкова трудно/или че е много трудно?!/ пръв тръгна настоящият кмет Стефан Димитров. Градоначалникът продължи само до третия етаж, после символично даде път на „младите”. Съпартийката му и първата жена кандидат-кмет на Димитровград, Катя Панева, изпълнява това определение буквално. 32 годишната майка на две деца приличаше на момиченце избягало от училище. Докато не хвана въжето. Катя скъса конкуренцията и въпреки крехката си физика се издърпа почти изцяло на ръце чак до покрива на блока. Иначе, алпинистката техника включва и пълноценно използване на крака и коремни мускули. На силата заложи кандидат-кметът на ГЕРБ Иво Димов. Въпреки изчистеният си стил, той стигна само до средата. После се направи на кавалер и се отказа. Утеха му бе червен карамфил подаден му от четвъртия етаж-там където е кабинетът на кмета.

Шоуто стопли десетките димитровградчани, които стоически издържаха студеното време и неприятния вятър. Впрочем на някои не им бе студено, кметът Димитров се разкарваше по къси панталонки и окуражаваше участниците.

Тази година участието бе по-скромно, записаха се едва 9 алпинисти, въпреки нелошият награден фонд-1000 лв. Интригата бе дали миналогодишният победител Илиян Найденов от Пловдив ще счупи собственият си рекорд. Той бе поставен на изкачването през 2010 год-1 мин 48 секунди за 46 метра височина. „Поразглезиха ме” кимна младежът към приятелите си сред която се открояваше хубаво момиче в алпинистки костюм. Кристина Попова, също катерачка, остана втора в женската надпревара и донесе същият късмет на приятелят си. Илиян изненадващо загуби битката с Мартин Атанасов от Стара загора, който го би само за 2 секунди-2.24 мин срещу 2.26 за Илиян.

Победителите при мъжете и жените получаваха по 250 лв, подгласниците-по 150 и 100.

А кандидат кметовете отидоха да се почерпят за последно по приятелски. Случайно или не, от утре официално започва едномесечното им състезание в изкачването на местния политически връх.

Повече за екстремното изживяване в Димитровград, вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

...и единстевна от политиците го завърши до край
Кметът Стефан Димитров се забавляваше....
...а ГЕРБ-кандидатът Иво Димов се състезаваше, но накрая кавалерството му надделя
Професионалистите пък спретнаха шоу-40 годишният Милен Нейчев от Пловдив задмина много по-млади
Но не и девойките. Кристина, Станимира и Боряна се справиха успешно с височината

Станимира Делева от Пловдив завърши първа при дамите
Заралията Мартин Атанасов спечели 4-тото изкачване на Димитровград
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини