От х:

Днес в x:

Езиковата започва учебната година с Балабанов

Стихотворение на Ивайло Балабанов може да бъде прочетено на тържествата за откриване на учебната година, но само в школата областта. В това е убедена директорката на ГПЧЕ“Проф. Д-р Асен Златаров“. Шефката на престижното училище бе потърсена да коментира кампанията на Фейсбук групата „Поезията на Ивайло Балабанов-в училище“, която призовава на 15 септември във всяко българско училище да бъде прочетено стихотворение на големия български поет. Тя е не е чувала за кампанията и е скептична, че това може да се случи в национален мащаб.

Учебните заведения в другите области едва ли ще приемат идеята, те ще предпочетат стиховете на техните местни автори, убедена е Делиева. Голяма почитателка съм на поезията на Балабанов и с удоволствие бих включила негов стих в програмата за първия учебен ден, каза още Делиева.

Подкрепих кампанията. Поезията на Ивайло Балабанов е много силна и патриотична, но всяко училище трябва да вземе самостоятелно решение, коментира шефът на образователния инспекторат Иван Панайотов. Той допълни, че ще напомни на директорите за инициатива.

В поезията на Ивайло Балабанов го има онова мъдро и светло отношение към миналото, което е в състояние да повдигне духа ни днес и да даде на децата ни основание да се гордеят, че са българи, казват в призива си инициаторите на кампанията. Членовете на Фейсбук групата са 794.

Петицията е адресирана до всички български учители, техните директори, до началниците на регионалните инспекторати по образование и до просветния министър Сергей Игнатов.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини