От х:

Днес в x:

Продават кмета Иванов за 20 бона

20 000 лева за портрет на кмета Георги Иванов, иска авторът му Анастас Стамов. Баснословната сума за лика на градоначалника хвърли в недоумение почитателите на изобразителното изкуство, тъй като доказали се с талант хасковски художници не предлагат творбите си за повече от 4 000 лева. Вещи в бранша не пожелаха да коментират изпълнението на автора, но обясниха, че 20 000 лева струват шедьоври на български класици.

На картината кметът е изобразен в цял ръст, в син костюм и червена вратовръзка. Зад него се вижда драматичния театър. Фантастичен сюжет придава кацналият върху храма на Мелпомена монумент „Света Богородица“. Друг емблематичен символ на града-оранжевият мост обаче не е намерил място върху платното.

Масленият портрет е с размери 160/140 см.

"Кметът не ми е позирал. Събирах вдъхновение от телевизионните му изяви и снимките в пресата, сподели Стамов. Той допълни, че Иванов знае за съществуването на портрета, тъй като за това била осведомена неговата благоверна съпруга.

Сложих тази цена, за да мога да се пазаря, допълни откровено авторът.

Това не единственият портрет, който Стамов предлага. Мария Банева, народната певица Валя Балканска, писателят Иван Вазов и Симеон Велики са другите лица, които е увековечил в свои картини.

Христина Котларска

Авторът на портрета Анастас Стамов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини