От х:

Днес в x:

Двама души бяха осъдени за пиратска кражба на песни

Двама младежи бяха осъдени на 18 месеца затвор в Германия - единият ефективно, другият условно, за пиратска кражба и разпространение на неиздадени песни на изпълнители като Лейди Гага, Марая Кери, Джъстин Тимбърлейк, Кеша, Леона Луис и Нели Фуртадо, предаде Франс прес.

Главният обвиняем - 18-годишен младеж с псевдоним Ди Джей Столън, е осъден на 18 месеца затвор в изправителен дом и е възможно да бъде освободен под гаранция след 6 месеца, уточни говорител на съда в Дуисбург, Западна Германия, цитиран от ДПА.

Вторият обвиняем - 23-годишен, също получи 18 месеца затвор, но присъдата му е условна, защото е съдействал на разследването като е съобщил имената на други подобни музикални хакери и начини за откриването им, посочва БТА.

Съдът прецени, че много силната зависимост от интернет на двамата младежи е смекчаващо вината обстоятелство.

От март 2009 до юли 2010 г. те проникнали в компютри на близки на певците звукозаписни студиа с вируси "троянски кон" и откраднали стотици неиздадени песни, които продали за около 15 000 евро.

Фенове, противници на продажбата на музика от съмнителни източници, се свързали с властите, което позволило залавянето на двамата хакери.

Съдиите по делото отхвърлиха искане на защитата музикалните изпълнители да свидетелстват на процеса защо не са изискали от музикалните компании да използват по-добри антивирусни защити на компютрите си.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини