От х:

Днес в x:

Махат бариерите на ”Русалка”

Решение на Добричкия административен съд сложи край на двегодишен спор между ваканционно селище "Русалка" и община Каварна за достъпа на плажа край морето.

Плажът е изключителна държавна собственост, посочват от общинската администрация, цитирани от БТА.  Със свое решение съдът е отхвърлил жалбата на собствениците на курорта срещу издадената от кмета на община Каварна заповед за премахване на бариерите и контролно-пропускателния пункт на входа на комплекса.

Решението на Добричкия административен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съоръженията преграждаха единствения подход до плажа в "Русалка". Миналото лято туристите, желаещи да ползват този плаж, са заплащали такса за паркиране на автомобилите.

В общината са постъпвали много жалби от жители на селата Свети Никола и Българево, от рибари и летовници. Местните се оплаквали, че трябва да си плащат, за да стигнат до морето. Достъпът до морето беше ограничен, тъй като имотите край него са придобити от "Русалка тур" ООД при сделка от 2009 г.

Бариерите и пунктът са били изградени без разрешително, каквото изисква Законът за устройство на територията. С премахването на съоръженията вече се осигурява свободен достъп до плажа на "Русалка".

В края на годината беше разрушен бетонен кей в курортния комплекс.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини