От х:

Днес в x:

Делото срещу "Наглите" продължава с разпит на похитени

Делото срещу групата на "Наглите" продължава с разпит на похитени. Пред Софийския градски съд днес застана Васил Маникатов, който е бил отвлечен докато е излежавал присъда в затвора в Казичене.

Маникатов обясни, че е излежавал присъдата си при лек режим и му е било позволено да работи извън сградата на затвора.

На 27 ноември 2008 г., след като свършил работния си ден Маникатов се срещнал със съпругата си, която трябвало да го закара обратно до затвора. Двамата обаче трябвало да изчакат колега на Маникатов в кв. Дружба.

Докато мъжът пристигне на мястото, Маникатов и съпругата му решили да приберат дъщеря им от училище и да отидат до дома им да се преоблекат. Затворникът е решил да изчака двете жени в колата пред дома им докато се приготвят. Тогава на мястото се е появил тъмен автомобил с полицейски лампи.

От него излезли 5-6 човека, които похитили Маникатов. Докато го отвличали, мъжете крещели, че се извършва полицейска операция.

Първоначално те поискали от жертвата си 1 млн. евро, но в последствие намалили сумата на половина. Маникатов им обяснил, че близките му не могат да намерят и тази сума.

След като похитителите го заплашили, че ще му отрежат пръст на ръката, Васил Маникатов заявил, че може да се свърже с негов приятел, който бил близък до бизнесмените Ангел Христов и Пламен Галев /Братя Галеви/, които да съдействат с намирането на сумата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини