От х:

Днес в x:

Елиминираха арсена от водата на Татарево

Днес водоноските са в Татарево за последно

ВиК Хасково вече успя да реши проблема с наличието на арсен във водата на село Татарево, община Минерални  Бани. В петък стана ясно, че собствения водоизточник на селото е замърсен с опасния елемент в съотношение 17 микрограма на литър вода, при допустими 10. Вчера екипи на водното дружество направили свръзка на водопровода на Минерални бани със стар водопровод за Татарево и днес водата вече е пусната по трасето за селото. Заради продължителното неизползване, мрежата е дала веднага три дефекта информира управителят на областното ВиК инж. Петко Стойчев. Авариите са отстранени, налягането се повишава и от понеделник, най-късно вторник, Татарево ще има пълноценно налягане за чиста вода с отлични питейни качества. Паралелно с това се разработва кладенеца в местността "Щъркелите" край Татарево, но за там са необходими инвестиции, понеже старата помпена станция е била ограбена.

За последните два дни в Татарево пиеха вода доставена с водоноски от Хасково.

Пак с водоноски продължава доставянето на чиста вода за гр Меричлери и село Великан, община Димитровград. Там наличието на арсен достига 25 микрограма за литър или 2.5 пъти повече от допустимото. План за нов водопровод обаче там няма. Чака се съдържанието на арсен да спадне от самосебе си.

Г.Христов

асковското ВиК направи байпас между водопровода за Минерални бани/от близката страна/ и по стария водопровод за Татарево
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини