От х:

Днес в x:

675 000 долара за 30 песни от интернет

Джоел Таненбаум

Американският студент Джоел Тененбаум от Бостънския университет бе признат за виновен в обвинение за нелегално теглене и разпространение на музика в интернет и ще трябва да заплати глоба от 675 000 долара на звукозаписните компании, чиито продукти е използвал, предаде АП.

25-годишният студент е изтеглил около 30 изпълнения във формат mp3 на четири различни звукозаписни компании, но най-голямата му грешка е била, че е пуснал след това отново нелегално в интернет да разпространява кражбата си.

На вчерашното си заседание най-важният въпрос, който съдебните заседатели обсъдиха, бе какви обезщетения да присъдят за лейбълите. По законите на САЩ всяка музикална компания има право да получи обезщетение в размер от 750 до 30 000 долара на нарушение, но ако бъде доказано, че нарушението на авторското право е умишлено, то глобата за нарушителя може да бъде и 150 000 долара.

Въобще максималната сума, която заседателите можеха да присъдят като глоба за Джоел Тененбаум, бе 4,5 млн. долара, но те се оказаха милостиви и той ще трябва да се бръкне само с 675 000 долара за 30-те песни, които е изтеглил.

Погледнато от друга гледна точка, студентът все едно си е закупил всяко едно от парчетата за по 22 500 долара. Тененбаум е едва вторият осъден в САЩ за нелегално сваляне на записи от интернет. Първият случай бе миналия месец в Минесота, където Джейми Томас-Расет бе осъдена да плати 1,92 млн. долара. При този случай песните се оказаха доста по-скъпи, тъй като всяка една от всичките 24 нелегално изтеглени, бе оценена на 80 000 долара.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини