От х:

Днес в x:

Златаровци отново на Канарските острови!

От  4 септември до 25 септември  2020 г.  15 възпитаници на  Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Кърджали, придружавани от своите учители инж. Кремена Славова и инж. Костадинка Кралева,  успешно реализираха практика си  по проект „Успех” на програма „ЕРАЗЪМ +” , иницииран от сдружение „Брейн груп”-  гр. Видин.

       Учениците от направления: "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг" и  «Хранителни технологии»  приложиха и усъвършенстваха професионалните си умения  в  реална работна среда,  в   екзотичния и слънчев туристически център Пуерто де ла Круз, Тенерифе,  Испания.  

       Началото бе поставено с въвеждащо обучение и запознаване със стандартите на обслужване в четиризвездния хотел  „We are la Paz”, където Златаровци  имаха възможността да почерпят опит от своите наставници.  По време на триседмичната практика учениците участваха в приготвянето, презентирането и сервирането  на традиционни  испански и  канарски кулинарни специалитети, класически и специфични испански и канарски коктейли.

      В свободното си време учениците се запознаха с културата и традициите на Канарските острови и по точно на остров Тенерифе. С огромен  интерес и вълнение премина посещението в «Camello center», където Златаровци се забавляваха по време на екзотичната разходка с камили.  Програмата  продължи и с разходка из градчето «Icod de los Vinos», културно-исторически център за региона, където се намира най-старото в света Драконово дърво. Не по-малък интерес предизвика и екскурзията до столицата на острова Санта Круз.

         Ръководителят на проекта и директор на гимназията инж. Марияна Стратиева  благодари на всички родители за гласуваното доверие и на участниците  за отличното представяне, довело до успешното  реализиране на проекта .

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини