От х:

Днес в x:

Ден 83: "Пушката" ще пукне на 3 октомври

Под наслов "Нас не ни е страх" за 83-ти ден се събраха протестиращи на площад "Независимост", които искат оставката на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. 

Протестът има успех. Утре ще има доклад на ЕК. Удряме по два фронта - европейския и нашия. Това е добър сигнал. Това е едно чудесно начало, нали г-жо Караянчева. Заслужавате да ви викат "Оставка", каза адвокат Николай Хаджигенов.

83 дни хората в тези сгради се правят, че не ни забелязват. Искаме и оставката на Валери Симеонов, онзи, който си позволи да нарича майките кресливи жени. Ние, тук на площада, сме били мафията! Били сме платени! Има ли някой такъв тук? Няма да се откажем, ще бъдем всеки ден тук. Оставка!, заяви един от протестиращите.

Друг от демонстрантите призова хората да пишат жалби и имейли на всички институции - не само нашите, а и на европейските. Това е пистолет глок на всяко шкафче. Уплаших се, че шкафчетата ще свършат. Пенсионерите, които ще получат по 50 лв., са изкупили тези шкафчета, за да си прибират парите. У нас пари се вземат от тези, които крадат народа си. Вътрешният министър да сезира КОС защо оръжие се държи не по надлежния ред. Българският премиер си държи на нощното шкафче пистолет. От драматургията знаем, че той ще гръмне в трето действие, независимо дали е бутафорен или не. "Пушката" ще пукне на 3 октомври. Нашата "пушка" ще прозвучи оглушително. Ще я чуят чак до Брюксел. Колкото по-оглушителни сме на 3 октомври, толкова по-силно ще ни чуят в Брюксел. Оставка! 

Днес е уникален ден за българската демокрация - "Оставка" за Гешев и за Караянчева, каза Арман Бабикян от Отровното трио. През изминалите години се опитаха да ни убедят, че политиката е мръсно нещо. Но те стоят в политиката. Затова нека всички ние влезем в политиката. Ние искаме да махнат този търбух от нашия гръб. Трамплин е този площад, допълни той. Всеки един български гражданин има право да отиде в политика, ако получи доверието на хората, а не само онези в Народното събрание. Между нас ма хора, които са участвали в протестите преди 30 г. Помня, че на онези площади имаше безпартийни, радикали, социалдемократи, всякакви. Те имаха една обща цел - свободата и демокрацията в България. Сега имаме същата цел, добави Бабикян.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ел
    Елена
    6 -9
    12:58, 30 сеп 2020
    Свободата никога не може да има цена! Цената евентуално би била животи, саможертва, кръв, но всяка една цена си струва. Защото радикалната промяна е наложителна. Защото Левски не е правил концерти по селата и не е призовавал да правят пърформанси пред турския конак. А е призовавал за революция, за въстание, за радикална промяна, за свобода…..за България! За да ни има – сега и за бъдещето!
    Никой не иска гражданска война. Тя допълнително ще изтощи народа ни. Но ако това е цената, поне аз съм готова да я платя за свободата ни! И съм готова на лична саможертва, защото имам една Родина. Която е унищожавана от врагове – национални предатели, продали се на чужди сили! И за мен има един призив: „Свобода или смърт!“.
    • До
      до Елена
      10 -6
      13:09, 30 сеп 2020
      Елена, изпи ли си хапчетата?
    • Не
      Не съм Гербаджия
      4 -3
      19:38, 30 сеп 2020
      Разликата в протестите през годините е съществена...... . През 90-91г., 96-97
      г. и 2013 г. протестите целяха да свалят от власт БСП..... Сега протестът цели обратното- да върне на власт БСП...... Затова и е подкрепен от Държавния Главоч-Нищото-Радев - издигнат за президент от БСП в консултации с Москва, и избран с гласовете на ДПС....така,че някогашните протести водеха България напред, а днешният протест я връща назад.
      Пак е промяна, но името й е РЕГРЕС.
      А протестиращите сега са марионетки.. Едните-платени, другите заблудени и излъгани, третите криминално-проявени с афинитет към кървави революционерско-болшевишки метежи, целящи терор, насилие и реваншизъм с цел да избегнат възмездието на закона...
      А полезни идиоти-дал Господ....
  • 2
    ВП
    В Първомай няма баби Яги
    2 0
    13:12, 30 сеп 2020
    В заглавието за баба Яга има подвеждащ миг, който стресира на пръв прочит. Гледайки снимката, първосигнално си мислите , че става дума за Баба Зорка.
  • 3
    Хр
    Христо
    6 -2
    18:37, 30 сеп 2020
    Поредната простотия на тримата глупаци. На тези тъпотии само лумпени се връзват. Все още никой не е казал, какво след това. От къде ще се намерят нови хора. От никъде! С на Бисеров брат му ли...или с простия Тошев....с Кой. Всичко ще остане същато, че и по-зле. Пак ще ви яхнат истинските мутри и далавераджии....малоумници.
    Баба Елелна щяла гражданска война да прави.
    Ми прави. Дай си синовете и дъщерите...дай си внуците...за курбан.
    Простотия...и неграмотност.
  • 4
    Ко
    Кочо
    5 -2
    19:40, 30 сеп 2020
    Седемдесет дни никой не може да ме убеди, че отровното трио е чисто и безкористно. Няколко стотин са се вързали на приказките за свобода и прочее, но кой ще дойде след това? Ето Корнелийката била готова с управленска програма. Аз комунисти няма да подкрепа никой път. Затова Долу протестите! Идват избори и нека всеки си гласува както иска.
Последни новини