От х:

Днес в x:

Ердоган заяви, че Армения трябва да се изтегли от земите на Азербайджан, които е окупирала

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Армения трябва незабавно да се изтегли от земите на Азербайджан, които е окупирала, и че е време да се сложи край на кризата в Нагорни Карабах - сепаратистки район в Азербайджан, управляван от етнически арменци, предаде Ройтерс.

Най-малко 21 души бяха убити днес във втория пореден ден на ожесточени сблъсъци между Армения и Азербайджан заради Нагорни Карабах. Арменските сепаратисти от Нагорни Карабах казаха, че Азербайджан е започнал вчера офанзива срещу тях и че са нанесли тежки загуби на неговата армия. Министерството на отбраната на Азербайджан обяви, че неговата армия е предприела контраофанзива след атака на сепаратистите.

Ердоган също така критикува Минската група в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), включваща Русия, Франция и САЩ, за неспособността й да реши ситуацията в Нахорни Карабах, предаде ТАСС.
"САЩ, Русия и Франция до днешния ден, близо 30 години, не успяха да решат този проблем. А сега всички те дават съвети", заяви турският президент за телевизия НТВ.

Баку и Ереван спорят за принадлежността на Нагорни Карабах от февруари 1988 г., когато районът обяви излизането си от състава на Азербайджанската ССР. По време на въоръжения конфликт през 1992-1994 г. Азербайджан загуби контрола над Нагорни Карабах и няколко прилежащи към него района.

"Азербайджан чака 30 години за решаването на този проблем, сега той прави това самостоятелно. Незабавното освобождаване от Армения на окупираните земи на Азербайджан ще открие пътя за установяване на мир и стабилност в региона. Кризата в района, започнала с окупацията на Нагорни Карабах, трябва да приключи", подчерта Ердоган.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    резака да знае
    3 -2
    17:19, 29 сеп 2020
    никъде в Библията не пише за и-с-та--н-б-у-л. навсякъде пише --К-о-н-ст-а-н-т-и-н-о-п-о-л

Още новини

Последни новини