От х:

Днес в x:

Петима пострадаха при четири катастрофи през уикенда в Кърджалийско

Петима пострадали при две от общо четирите пътни произшествия в областта през последните три дни. В района на село Соколино около 15,30 часа в събота 24-годишен с „Мерцедес“ ударил насрещно движещ се „Фолксваген“. Пострадали 60-годишният водач на фолксвагена и 66-годишният му спътник, които били транспортирани до кърджалийската болница. След прегледи двамата били освободени. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателни резултати. Дежурна оперативна група от РУ-Момчилград и следовател извършили оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата. При челен удар между лек автомобил „Роувър“ и „Ситроен“ на 25 септември в Кърджали пострадали трима, които след преглед в Спешното приемно отделение били освободени. Не е констатирана употреба на алкохол. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. Само с материални щети са други две катастрофи. В село Жинзифово водач на „Мерцедес“ не оставил достатъчно странично разстояние и ударил паркиран „Мерцедес“, а след това напуснал мястото на произшествието. По пътя между селата Припек и Устрен по същата причина „Опел“ ударил друг „Опел.“ Съставени са актове по ЗДвП.

Две бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали и Момчилград за управление на автомобили след употреба на алкохол. В село Жинзифово на 26 септември около 21 часа бил проверен 55-годишен водач на „Мерцедес“. Тестът за алкохол отчел 1,78 промила. Издаден е бил талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ. Шофьорът е бил задържан за срок до 24 часа в управлението. Тази нощ в полицейското управление в Момчилград попаднал 55-годишен, след като тестът му за алкохол отчел 1,84 промила. Мъжът се придвижвал с „Мерцедес“ и бил спрян около 23,30 часа в Момчилград. Водачът отказал кръвна проба за анализ. Разследващи полицаи продължават работата по случаите.

 511 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция с цел подобряване на условията за безопасно движение, контрол за спазване на скоростни режими, връчване на наказателни постановления и електронни фишове. Констатираните нарушения са 174, съставени са 24 акта и 150 фиша по ЗДвП. Връчени са били 58 електронни фиша и 23 наказателния постановления за установени административни нарушения.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини