От х:

Днес в x:

11 °C

Задържаха мъж за контрабанда на цигари за близо 7 млн. лева

Турски гражданин ще остане за постоянно в ареста за контрабанда на 1 210 000 кутии цигари на стойност 6 975 000 лева. Това реши днес Окръжен съд – Хасково.

Мъжът с инициалите Е.К е привлечен в качеството си на обвиняем за това, че на 22.03 и на 01.04.2010 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ с товарен автомобил без надлежно разрешително пренесъл папиросите през границата от Турция в България, като е използвал документи с невярно съдържание и е действал в съучастие с други неустановени лица като подбудители и помагачи. Пред митничарите той декларирал, че пренася найлонови торбички за Франция. След като остава в страната няколко дни, Е.К. отново напуска България в посока Турция. Задържан е години по-късно.

Съдът прие наличието на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност, за което се предвижда наказание от 5 до 15 години затвор.

С оглед тежестта на наказанието и факта, че е турски гражданин, съдът намери, че има реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление. Тези обстоятелства, взети в своята съвкупност, обусловиха извода на съда, че единствено мярката за неотклонение „задържане под стража“ се явява адекватна на целите на закона.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    Бай Ганью
    6 -2
    22:31, 25 сеп 2020
    Много ви е постна новината,как така след 10год.сега чак отиде на съд,и понеже не съм много млад май си спомням че този тир май не беше един с документи че кара торбички ,а пък всъщност били Цигари.Разровете се малко(ако сте журналисти-не преписвачи писарушки)Кой тогава според (жълтата)преса покровителстваше контрабандата, имаше едни високопоставени митничари с интересни прякори,те на кой се отчитаха,кои бяха шефове на Службите,дали някои от гореспоменатите е умряха геройски при ....нормални обстоятелства
Последни новини