От х:

Днес в x:

Русия изрази съжаление във връзка с решението на България да изгони нейни дипломати и обеща ответни мерки

Русия изрази днес съжаление във връзка с решението на България да обяви двама нейни дипломати за "персона нон грата" и обеща ответни мерки, подробности за които ще даде на по-късна дата. Тази позиция бе изразена от руското министерство на външните работи в изявление, цитирано от Ройтерс и ТАСС.

В текста се посочва, че обявяването на двама служители на руското търговско представителство за "персона нон грата" ще нанесе вреда на двустранното сътрудничество.

Решението на официална София е въз основа на "измислени обвинения". Москва го възприема като "преднамерен опит за нанасяне на вреда на конструктивното руско-българско сътрудничество", казва руското външно министерство.

Вчера Михаил Барилович, съветник-посланик на Руската федерация в София, бе извикан в Министерството на външните работи, където бе уведомен за решението да бъдат изгонени двама руски дипломати. Според българската страна те са се занимавали с разузнавателна дейност в България от 2016 г., като са събирали информация за плановете за модернизиране на българската армия и поддържането на техническата готовност на военната техника, припомня ТАСС.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ку
    кумчо
    5 -3
    16:25, 24 сеп 2020
    То в България има ли армия, че да има военна тайна?
    • Ha
      Haha
      5 -2
      16:33, 24 сеп 2020
      Армията я ползват само да гасят пожари ...супер скалъпени обвинения ,та ние имаме 4 самолета и.те са руски хахах
  • 2
    🇧🇬
    🇧🇬
    2 0
    22:18, 24 сеп 2020
    Пеевската метреса с каскета отклонява вниманието от протестите срещу Шайката.

Още новини

Последни новини