От х:

Днес в x:

Предадоха на съд 33-годишен, пребил и ограбил възрастен мъж в Браница

33-годишен мъж е предаден на съд за побой и грабеж над възрастен мъж в харманлийското село Браница. По случая Районна прокуратура – Харманли внесе в съда обвинителен акт, съобщиха от държавното обвинение.

Престъплението беше извършено в късните часове на 9 срещу 10 май 2020 г. Тогава обвиняемият Г.З. отишъл до къщата на пострадалия 78-годишен мъж, когото познавал. Той бил решил да извърши грабеж спрямо него, за да се сдобие с пари. Пенсионерът живеел сам в къщата си в Браница. Обвиняемият се наметнал с тъмно одеяло, за да не бъде разпознат и прескочил оградата на къщата. Той се скрил в двора, близо до входната врата на дома и зачакал възрастния мъж да излезе. Към полунощ пенсионерът запалил осветлението и отворил входната врата. През това време обвиняемият изскочил от тъмната част на двора и хвърлил върху пенсионера одеялото. Той съборил 78-годишния мъж на циментовата площадка пред входната врата и започнал да му нанася удари с юмруци по главата и тялото. Взел въже от простора за дрехи, вързал му ръцете и така го поставил в беззащитно състояние. След това се покрил с одеялото и влязъл в къщата, откъдето отнел черно портмоне с намиращите се в него общо 220 лева. Обвиняемият напуснал дома на пострадалия, наметнат с одеялото, като прескочил оградата. Г.З. се прибрал в дома си в с. Браница и предал портмонето с парите на брат си, като му казал да ги скрие, без други обяснения.

В първите часове на 10 май 2020 г. пострадалият успял да се изправи и отишъл да потърси помощ при съседите, които му развързали ръцете от въжето и се обадили на кметския наместник и полицията. Пострадалият се върнал в дома си и установил, че му липсват парите. Няколко часа по късно служители на ОД на МВР – Хасково установили и задържали извършителя.

Според съдебномедицинската експертиза от ударите пенсионерът е получил кръвонасядания по лицето, шията, гърдите, гърба и левия крак, като му е било причинено разстройство на здравето.

Спрямо обвиняемия Г.З. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Районен съд – Харманли да насрочи заседание по делото.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Вл
    Влодзимирски
    2 -1
    11:48, 23 сеп 2020
    НИЕ ги хващаме те ги пускат казваше строителя на евроатлантическа България ДЯДО Бойко от Банкя
    • 🚫
      🚫
      2 0
      13:04, 23 сеп 2020
      Комунистическа мутра не може да е евроатлантически строител.
  • 2
    Бх
    БХК
    4 0
    12:28, 23 сеп 2020
    Ромът е невинен. Търсил е храна!
    А пък на дядото за какво са му пари?!
    Ако осъдите нашия човек ще ви съдим в Страсбург. Българите са длъжни да хранят и издържат ромите!
  • 3
    Ja
    Jack Bauer
    0 0
    15:59, 23 сеп 2020
    Брикета на сапун!!!
Последни новини