От х:

Днес в x:

5 съвета, с които да спестите пари от разходите за училище

Учениците най-накрая се връщат в класната стая след дълга почивка. Това може да звучи като облекчение за родителите, които вече няма да се налага да са в ролята и на учители, но не и погледнато от финансова гледна точка.

Завръщането в училище винаги излиза скъпо на родителите. Макар повечето деца да са в държавни училища, разходите нарастват с настъпването на първия учебен ден, а и през цялата учебна година. Ето няколко съвета, с които да спестите пари от разходите около училище:

Прегледате гардероба на детето си и спестете пари

Ако се впуснете в необмислено пазаруване с идеята, че всички дрехи или униформи на детето ви са вече износени или са станали малки, то си гарантирате да похарчите повече пари от необходимото. Първо, разгледайте гардероба на ученика, премерете дрехите или ученическата униформа и чак тогава, ако са твърде захабени или малки, отидете за нужните покупки.

Пазарувате дрехи втора употреба

Няма нищо лошо в това да пазарувате дрехи, които са втора употреба. Ако се поровите повече, може да намерите тоалети, които са като нови, а цената за тях ще бъде доста по-ниска. Разпитайте сред родителите на по-големи ученици дали продават униформата на детето си, която вече му е малка. Може да направите родителски групи, с които да купувате и продавате униформите на децата ви, щом станат малки, ако учат в училище, където се носи униформа.

Спестете пари с този малък трик

Децата често се връщат с чуждо яке у дома след училище. Поставете етикети с името на вашето дете на връхните му дрехи, особено ако те са част от униформа и целият клас има еднакви. Така ще улесните учителите,които търсят собственика ниизгубена дреха, а и себе си, защото няма да се наложи да купите нова.

Брандирайте моливи, химикалки и други предмети, за да спестите пари

Да, първоначално ще си кажете, но това ще струва по-скъпо и е така, но това е инвестиция, която ще ви се отблагодари в бъдещето. Персоналните предмети определено струват по-скъпо, но децата смесват вещите си и когато те са еднакви после може да попаднат при друго дете, а на вас да ви се наложи да купувате нови. Решението е да си ги отбележите, не е нужно да е гравирано или нещо, което ще е скъпо, може да си измислите ваш начин - с цвят, подпис и т.н.

Спестете пари от разходи за транспорт

Ако училището не е чак толкова далече, в топлите месеци от годината можете да организирате пътуването си до училище без да изпозлвате кола или градски транспорт. Една разходка пеша или с колело не само ще ви спести пари от месечните разходи, но ще се отрази добре на вас и детето ви. Ще повиши тонуса, а и ще се отрази благоприятно на околната среда. При всички случаи ще дадете добър пример на ученика. Ако все пак държите да използвате автомобил, то тогава се организирайте с други родители, които живеят във вашия район и споделяйте пътуването си. Ще спестите, а и детето ви ще се социализира.
 

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини