От х:

Днес в x:

Заради влизане в класна стая без маски проверяват кмета на Неделино и директора на училището в града

РЗИ-Смолян и РУО-Смолян проверяват защо кметът на Неделино и директорът на училището в града са били в класната стая на първокласниците без маски. Както СмолянБгвести писа по-рано, в пръвия учебен ден градоначалникът Боян Кехайов публикува във фейсбук профила си снимки от визитата си в СУ "СВ.св Кирил и Методий". От тях се вижда как той подарява чантички с подаръци на децата в класната стая. В нито една от снимките Кехайов не е с маска. Без предпазни средства в стаята са родители, учители и директорът на шоколото.

"След сигнал на СмолянБГвести работим по този случай", съобщи д-р Сийка Чернева от РЗИ-Смолян. Поискани са становища от всички, начело с кмета и директора. Ще се прецени какви мерки да се предприемат. На въпроса: Може ли да влизат без маски в класната стая, отговорът на д-р Чернева беше: "Категорично не!"

От РУО-Смолян изискаха доклад по случая от директора на училището Любомир Димитров, каза шефката на инспектората Мария Семерджиева. Тя бе категорична, че са изпратили указания до всички училища в областта с инструкции за първия учебен ден. В тях изрично е упоменато да не се допускат външни лица в класните стаи на децата. Защо Димитров си е позволил да наруши разпоредбите и ще му бъдат ли наложени санкции, ще стане ясно през седмицата.

Анелия Веселинова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини