От х:

Днес в x:

Двама пияни шофьори с две "Ауди"-та заловиха през уикенда полицаи от Кърджали

Две бързи производства са образувани в РУ-Кърджали за управление на автомобили след употреба на алкохол. 33-годишен с „Ауди“ бил проверен на 19 септември около 3,30 часа в областния град и тестът за алкохол отчел 1,88 промила. Водачът отказал кръвна проба за анализ, бил е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. 1,46 промила е резултатът от теста на 35-годишен, който управлявал“Ауди“ и бил спрян в Кърджали около 15,45 часа на 19 септември. На водача е взета кръвна проба за анализ., задържан е  бил в полицейското управление. Бързите производства са по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс.

Две проверки за управление на нерегистрирани моторни превозни средства са започнати в РУ-Кърджали. 19-годишен се придвижвал с автомобил „Сеат“, за който при проверка станало ясно, че е с прекратена регистрация по чл.143, ал.15 от ЗДвП. 51-годишен управлявал в областния град нерегистриран мотопед. Проверките по случая са по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс и се извършват от сектор „Охранителна полиция“.

Специализирани операции. 199 моторни превозни средства и 237 лица са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Кирково, проведена в периода 14-20 септември с цел осигуряване на ефективен контрол над водачите за спазване на ЗДвП. Констатираните нарушения са 30, за които са съставени 5 акта и 25 фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини