От х:

Днес в x:

Община Кърджали ще пълни бюджета чрез нова наредба за рекламната дейност

Община Кърджали ще пълни бюджета чрез нова наредба за рекламната и информационна дейност. Актуализирането на тарифите съобразно икономическите условия е една от целите, която си поставя общинското ръководство. Другата цел е по голяма яснота на рекламно информационните елементи и по-добър контрол на рекламната и информационна дейност. Проектът за нова наредба ще бъде представен на предстоящата сесия на местния парламент на Кърджали, която ще се състои на 24 септември и ще протече онлайн.

 Ще припомним, че приемането на наредбата за рекламната и информационна дейност през 2004 г. бе една от първите инициативи на кмета инж.д-р Хасан Азис. Тя бе предизвикана от скандал , породен от това,че неговия предшественик Румен Димитров се опита да я делегиран на определени лица. От тогава този вид дейност се регламентира строго.

Очакваните резултати са:

По-ефективно управление и контрол на рекламната дейност на територията на общината.
Увеличаване на приходите от рекламната дейност.

В настоящия проект на нова Наредба за рекламната и информационната дейност на територията на община Кърджали са систематизирани разделите и е въведена прецизна класификация  на видовете рекламно - информационни елементи/РИЕ/ с цел постигане на повече яснота и улеснение при нейното прилагане. Това се казва в предложението до общинските съветници,подготвено от кмета инж.д-р Хасан Азис.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини