От х:

Днес в x:

Завръщането на една легенда: Hummer стъпва отново на пазара с рачешка походка

Когато чуем електромобил си представяме малка, тиха, почти незабележима кола, която да използваме предимно в града. Когато чуем Hummer си представяме гигант, който завладява неизследвани територии, преминава през планини, гори и дюни. И ревът му се чува гръмогласно от километри.

10 години след като прекратиха производството му, от General Motors решиха да възродят легендарния джип под формата на електромобил. Представянето му беше планирано за 20 Май 2020, но очаквано, пандемията отложи събитието. Но само с няколко месеца – новата премиерна дата е 20 Октомври, а тийзърът, който ни впечатли включва „рачешка опция“ - т.е режимът ще позволява на возилото да се движи и диагонално. Това ще е от голяма полза за всички ценители на офроуд изживяванията.

GM разкриха първите спецификации на четироколесния титан pо-рано през годината – ще се предлага в две разновидности – пикап и SUV, конските сили ще са 1000, а ускорението е 0 до 100 км  е за 3 секунди. Електромоторите могат да бъдат 1,2 или 3 в зависимост от клиентските предпочитания относно мощността. Очаква се, че с едно зареждане на батерията ще се изминава разстояние от над 600 км.

За повече подробности ще ни се наложи да почакаме още месец. От General Motors са инвестирали над 20 милиарда в разработването на електромобили, а най-големи очаквания се възлагат именно върху Hummer EV. SUV са най-продаваните модели в световен мащаб, а според експертите електромобилите ще превземат американския пазар с над 40% участие в следващото десетилетие.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини