От х:

Днес в x:

Ученикът с коронавирус от Русе е имал контакт с 39 души, епидемичното проучване продължава

Единайсетокласникът от Математическата гимназия "Баба Тонка" в Русе, който бе диагностициран преди два дни с коронавирус, е имал контакт с 39 души. Епидемичното проучване на Регионалната здравна инспекция продължава. Това съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Регионалната здравна инспекция е връчила предписание на директора на училището Галина Бобева за предприемане на всички необходими противоепидемични мерки в гимназията.

Заместник-кметът по хуманитарните дейности на Русе Енчо Енчев обясни, че те са изпълнени. Направено е всичко необходимо, за да не избухне огнище на коронавирус в училището.

Оказа се, че в гимназията, ремонтирана наскоро по европроект за около 4 100 000 лева, няма топла вода. Тръбна инсталация е изградена, но няма бойлер, обясни заместник-кметът по устройството на територията на Русе Магдалина Илиева.

Тя каза още, че е разговаряла с директора на училището, която е потърсила съдействие от общината.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ма
    Мара Подробната
    0 -1
    17:42, 17 сеп 2020
    А в нашите училища дали има топла вода?
  • 2
    Да
    Дамян
    1 0
    20:32, 17 сеп 2020
    И в училището ли се е заразил ученикът , или в дискотеката. Чудя се на пищящите родители , които не искат да пускат децата си на училище , но изобщо не ги спират да се събират в компании по молове и дискотеки.Това грижа за децата ли е , или повод за искане на нечия оставка пак.
  • 3
    Ро
    Родител
    1 0
    12:37, 18 сеп 2020
    Докато всички не се осъзнаем и не се навдигнем срещу тази глупост Коронавирус, ще ни мачкат, тъпчат, ограничават правата ни и открито ще ни се подиграват. Не на Ковид диктатурата!
Последни новини