От х:

Днес в x:

„Бащата“ с Антъни Хопкинс и Оливия Колман (трейлър)

Не са малко филмите, които разказват за последиците от първите пристъпи на деменция с напредването на възрастта. „Бащата“, чийто първи трейлър е вече факт, обаче ще е нещо различно. За разлика от подобни драматични и сърцераздирателни истории, зрителите ще съпреживеят как се чувства самата жертва на болестта, а не грижовното му семейство.

Антъни Хопкинс и Оливия Колман в първи трейлър на „Бащата“

Както виждаме в трейлъра, Оливия Колман е в ролята на грижовна дъщеря, която се опитва да убеди възрастния си баща, изигран от Антъни Хопкинс, да се изнесе от дома си на място, където най-добре ще се грижат за него. На пръв поглед доста типично за подобен вид истории.

Изненадващо обаче героят на Хопкинс започва да поставя под съмнение собственото си възприятие за реалността. Изведнъж той не може да разпознае дъщеря си, като за целта виждаме друга актриса в ролята, за да е пълно объркването му. Оттам нататък бащата трябва да се пребори с факта, че вече не възприема реалността такава, каквато е, и може би сега е моментът за промяна.

Освен носителите на „Оскар“ Колман и Хопкинс, във филма участват още Марк Гатис, Руфъс Сюъл, Имоджен Путс и Оливия Уилямс. „Бащата“ е режисьорски дебют на известния писател и драматург Флориан Зелер, който е автор на едноименната пиеса, играна с успех по целия свят. Той е и автор на сценария, заедно с друг прочут драматург – Кристофър Хамптън. Премиерата очакваме на 18 декември.

Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини