От х:

Днес в x:

Родители на протести: Не на маските пред МОН, ясла за всяко дете пред СО

На протест по обед пред Министерството на образованието днес ще се съберат родители под наслов „НЕ на маските и изолаторите в училище!“. Те настояват мерките против разпространението на Covid-19 в учебните заведения да бъдат препоръчителни, а не задължителни. 

Като аргумент те дават проучвания, включително и на учени от Станфорд, за вредата от носенето на маски, особено при децата. За пример дават и психическите травми, които според психолози могат да нанесат мерките у децата. Според протестиращите всеки родител и дете трябва да прецени дали да носи маска или не, а отказът да не води до рестрикции и репресии. 

На отделен протест ще излязат родители днес пред сградата на Столична община в 17,30 часа. За четвърти път тази година ще протестират родители на деца, които не са приети в ясли и детски градини в София. 

Те ще отправят исканията си за парични компенсации за всяко неприето дете, за строеж на нови сгради и за спазване на Наредбата за брой деца в група, съобщи БНР. Демонстрацията е под наслов „Ваучери за всяко дете, въздух за всяко прието дете“.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    По
    Подкрепящ
    3 -1
    09:59, 14 сеп 2020
    Браво на родителите, които излизат на протест. С тези мерки ще побъркат децата. Маските доказано вредят.
  • 2
    Ра
    Радостина
    4 0
    10:06, 14 сеп 2020
    Като си сложите маска, каквито обикновено гледаме напоследък че се носят за щяло и нещяло, какво се получава с вашия организъм.
    Какво представлява процеса на дишане. Вдишваш въздух, в който има кислород, той прониква в тялото чрез устата или носа, влиза в белите дробове, оттам отива в кръвообръщението, поддържа алкално-киселинното равновесие на течностите и преди всичко на кръвта, доколкото други фактори не му влияят и тялото отделя въглеродни окиси. Някои му казват "обратна фотосинтеза". Без да влизаме в спорове за процеса, нека да се концентрираме върху ефектът на маските и да видим къде свършва файдата от ползването им и къде започват минусите.
    Маските покриват доколкото е възможно устата и носа.  Тогава какво се случва? Простичко казано, вие вдишвате това, което издишвате, значи въглероден оксид или диоксид, все тая. Важното е, че е отпадъчен окис.
    Тоест, самоотравяте се.
  • 3
    Ба
    Бате Любо
    3 0
    10:24, 14 сеп 2020
    Поредната недомислена диващина на "мъдрото ни управление".
    Чакайте още не сме пуснали заповедта за предпазни очила, после за шлифери...Вие, кво си мислите ве главанаци, че ще седите вкъщи и ще пестите пари ха ха !
  • 4
    76
    76549
    4 0
    11:07, 14 сеп 2020
    Само ********* може да иска децата да са с маски, защото ако са то трябва да се сменя през 20 минути. До месеци децата ще са с бактериални пневмонии ако това не отпадне. Да не говорим, че и столовете в повечето училища няма да отворят за разлика от лафките и децата ще се тъпчат с чипсове вместо нормален обяд. Явно целта е за няколко месеца поколението да стане на 100 процента асматици и диабетици.. Вирус преодолял четвърто ниво на сигурност ако се спира с маска то наистина материалът е много зле. Махнете маските при децата. На 10-та минута маската се овлажнява и това е фатално за развиващ се детски организъм. Престъпници са тези гласували тези неща.
Последни новини