От х:

Днес в x:

Най-разочароващите туристически атракции в света

Базираният в Обединеното кралство портал за пътувания Tripadvisor, който е и една от най-големите платформи за пътуване в света идентифицира атракциите, от които туристите най-много се оплакват, пише сп. „Travel and Leisure”.
 

За да определят времето, прекарано в писане на рецензии с оценки, включващи определения като „лошо“ и „ужасно“, експертите изчислиха средния брой думи в тях и разделиха този показател на средния брой думи, въведени в минута.

Статуята на свободата в Ню Йорк

 
Айфеловата кула в Париж стана „негативният“ лидер, водейки с огромна преднина пред други световни забележителности. Пътуващите са прекарали 402 часа, или почти 17 дни, говорейки за разочарованията си от нейното посещение.

 

41 часа или почти два дни са отделили туристите от цял свят, за да опишат недоволството от екскурзията си до римския Колизеум. Малко по-малко време - 33 часа или ден и половина - туристите са посветили на изброяването на недостатъците на визитата до лондонския Биг Бен.

 

Сред първите десет атракции, които са най-разочароващи за пътешествениците се нареждат пирамидите в Гиза, Статуята на свободата в Ню Йорк, Холивуд, Оперния театър в Сидни, Тадж Махал, Берлинската стена, Големия каньон и Великата китайска стена.

Тадж Махал

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини