От х:

Днес в x:

Множество аварии в „Болярово“, спряха водата на целия квартал

    Хасковският квартал „Болярово“ остана без вода заради авария в хранителен водопровод. Повредата се намира на главния път, което е наложило спиране на водата в целия квартал.

    Аварията е възникнала след снощното пропадане на камиона в изкопа за канализацията в „Болярово“ и поредното спиране на водата за половината квартал около 19 часа снощи.

    Днес на място работеше екип на водното дружество за отстраняване на повредата на главния път. Освен тази, в квартала има множество други аварии, за които от фирмата-изпълнител на проекта за канализацията заявили, че нямат възможност да ги отстраняват и ангажиментът за това ще бъде на ВиК-Хасково.

    „Действаме по големина на авариите в квартала. След като отстраним тази на главния път, продължаваме с другите, за да може поетапно да пускаме водата“, заяви главният инженер на водното дружество в Хасково Лозко Лозев. Той изрази надежда, че до утре сутринта водоподаването ще бъде нормализирано.

    Предстои да се разкопае участъкът, в който снощи пропадна камиона на фирмата-изпълнител на проекта за канализация, за да се установи дали има щети по тръбите за питейна вода и по новоположените за отпадни води.

    От дружеството заявиха, че остава да положат около 100 метра тръби на две улици, което се предполага, че ще стане до края на другата седмица. Едва след това ще започне възстановяване на настилката на улиците, по които са били вкопани тръби за отпадни води.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Ьь
      ЬЬЬ
      20 -5
      11:59, 10 сеп 2020
      Вик хасково са номер 1 за нищо не стават .
      • 77
        777
        13 -7
        12:59, 10 сеп 2020
        В този случай ВиК нямат никаква вина. Хората си вършат работата , но тия дето правят канализацията ни разказаха играта.
      • Се
        Сега е моментът
        3 -1
        18:12, 10 сеп 2020
        Водата незабавно да се увеличи на 6,50 за кубик.777, който е избрал фирмата да прави канализация да търси отговорност от тях,има си начини и ще плащат неустойки,но няма да ги глобят че са наши хора.
    • 2
      Ан
      Ани Стоянова
      12 -11
      12:11, 10 сеп 2020
      Долу Тодор Марков! Вие знаете ли каква жажда ви гони на работа след литър и половина домашнярка вечерта, сега ме принуждавате да си сипвам уиски в кафето, щото няма вода. Едва 12 часа е, а патрончето ми вече е празно. Вагиналните гъби не спират да сърбят.
    • 3
      Че
      честито
      15 -3
      12:39, 10 сеп 2020
      Честито на боляровци новата придобивка "без вода". Когато ви писах какъв ще го ядете блъскахте минусчета на поразия, хак ви е сега. Прапраядо ми е бил поп по време на турско в Алибейкьой. Та той така е казвал : " На един чиляк акъла кога не му стига , гърбът му да е як да носи." Да ви е яка гърбината скъпи съграждани на село раждани
    • 4
      О
      О
      12 -2
      12:46, 10 сеп 2020
      А теча на освобождение който е от месеци и който прерастна в огромна дупка ? А този на кръговото за кърджали ? Кога ? Тая вода ние я плащаме !
      • ИО
        и още
        5 -2
        16:54, 10 сеп 2020
        Щото е много еФтина, пък и за нищо освен за кенеФа не става. Най са кеФя , че и тъпите герберасчета, дето се дерат да защитават ГРОБ и те плащат наравно с мене и си мисля дали ще им дойде акъла. Ама той акъла не е нещо твърдо да го навреш насила, той акъл братче чужд акъл в ТЪПА глава не влиза, хайрлия да е отворете портмонето и си платете сметката за вода.
    • 5
      Жж
      ЖЖЖ
      14 -3
      13:02, 10 сеп 2020
      Пълен резил , безбожие това е вик хасково и водомаистори и инкасатори и всички наред .
    • 6
      Аа
      АА
      8 -1
      16:18, 10 сеп 2020
      От десетина години ВиК са безсилни с авариите в Болярово . Разбихме си колите заради тези некадърници .
      • То
        то да е..........
        7 0
        16:56, 10 сеп 2020
        То да е само Болярово , ами дори на централни улици като Съединение и Стара Планина непрекъснато има течове и аварии.
    Последни новини