От х:

Днес в x:

Петима са излекувани, трима новозаразени с коронавирус

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани три положителни случая на коронавирусна инфекция, един от пациентите със заразата е починал, а петима вече са здрави. Обобщението направи тази сутрин Областният оперативен щаб.

Сред новите позитивни е мъж на 57 г., който е медицинско лице от МБАЛ-Хасково, настанен е в Инфекциозно отделение.

Вторият положителен тест е на 56-годишна жена от община Димитровград. Тя работи в Центъра за настаняване от семеен тип „Дъга“ в града. Жената се е грижила за положителните пациенти и след изтичане на 14-дневната ѝ карантина и направената контролна проба, става ясно, че е заразена. Тя е нямала контакт с други лица от Центъра и е поставена под домашна карантина.

Третият регистриран случай в системата е на 25-годишен мъж от Регистрационно приемателен център за бежанци в Харманли, който вече беше отчетен на 1 септември. На него му е направена контролна проба, която е отчела положителен резултат, но е въведена като нов случай. Предстои корекция в системата.

Излекуваните петима са: жена на 50 г., дете на 7 г. от община Хасково, мъж на 38 г. от община Тополовград и двама потребители от Центъра за настаняване от семеен тип „Дъга“-Димитровград.

Седемнадесети случай на починал има в Хасковска област.

 Касае се за мъж на 81 г. от община Хасково. Той е бил приет в областната болница на 24 август и е потвърден с Ковид-19 на 25 август. Мъжът е изписан на 5 септември и е починал в дома си на 8 септември. Той е имал придружаващи сърдечно и хронично белодробно заболяване.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента са 215.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    XM
    X men
    9 -2
    08:49, 10 сеп 2020
    Генерала къде е Мутафчийски.....да кажи нещо.....
  • 2
    Ha
    Haha
    9 -5
    09:15, 10 сеп 2020
    E тоя 81 годишния не почина ли вчера на 88 години - пак същата история пускат си гомв тях и след някой друг ден починал, след като е имал отрицателвн тест и е пуснат как умира от ковид19
    • 25
      2551
      10 -10
      10:40, 10 сеп 2020
      Кое те учудва то всичките им болни и починали са фалшиви!!!
      Всичко е един голям цирк за пари!!!
  • 3
    До
    До Хасково.нет
    8 -10
    09:59, 10 сеп 2020
    Хасково.нет ставате жалки и смешни с тази статистика. Хората вече открито ви се подиграват. Вижте Ани Стоянова например,човека, който стои зад този никнейм открито ви иронизира и затова пише тези небивалици. И децата вече разбраха, че този вирус не съществува.
  • 4
    Ди
    дида
    5 -4
    10:19, 10 сеп 2020
    Аз мисля,че не трябваше да ни сложат биологичните тракери с другите ваксини,а не да мислят КОВИД.Населението трябва да бъде контролирано някак.
    Както видяхте не народите избират лидери.Бойко беше закрепен от ЕС,защото ще изпълни поръчката за масово имунизиране.Вижте как добре се справя с протестите.
  • 5
    12
    123
    3 0
    13:06, 10 сеп 2020
    Тези повторните тестове не са нови.Защо и тях ги включват втори път като бройка????
  • 6
    По
    потърпевш
    0 0
    08:26, 11 сеп 2020
    Къде спи РЗИ,че допуска да се разнасят проби по света и у нас.Трябваше да си направим тест за сертификати за чужбина.Тогава в потрес разбрах,че има само една лаборатория,която отговаря на стандарта за тестване,а всички други събират проби и ги дават по други градове заради комисионни.
    Добре,че беше наша съседка,която работи в касата да ми каже къде да отида.Даже разбрах,че в Първа поликлиника работят с талони по каса и тогава ти е безплатно.Моята съседка обясни ,че там има специалист вирусолог,а другите правели тестовете незаконно.КАК Е ВЪЗМОЖНО!Тези алчни доктори от частните лаборатории не се спират пред нищо.КОЙ допуска така да се разнасят всякакви проби по села и градове!Докога здравето на хората за някои е само ПАРИ!
Последни новини