От х:

Днес в x:

Цветана Пиронкова се завърна с победа на корта след повече от три години отсъствие

Цветана Пиронкова се завърна с победа на корта след повече от три години отсъствие.

Пиронкова елиминира 21-годишната рускиня Людмила Самсонова с 6:2, 6:3 за 80 минути в първия кръг на Откритото първенство на САЩ.

32-годишната пловдивчанка записа първата си победа в професионалния тенис от юли 2017 година на "Уимбълдън", където тя участва за последно, след което лекуваше контузия, а междувременно забременя с първородния си син.

Бившата номер 31 в света, обяви още в края на 2019 година, че планира да поднови кариерата си, но това се отложи поради спирането на сезона през март заради пандемията от коронавирус.
Пиронкова, която се включи в надпреварата със "защитен ранкинг", показа стабилна игра от крайната линия, като допусна само 13 непредизвикани грешки срещу цели 33 на дебютиращата в основната схема на "Флашинг Медоус" Самсонова.

Българката взе първия сет със серия от четири поредни гейма, а във втората част тя реализира ключов пробив за 5:3, след което затвори мача при собствен сервис.

Във втория кръг Пиронкова ще се изправи срещу поставената под номер 10 Гарбине Мугуруса (Испания), която в първия мач за деня елиминира Нао Хибино (Япония) с 6:4, 6:4.

Вицешампионката от Откритото първенство на Австралия през януари Мугуруса има две титли от Големия шлем - по една на "Ролан Гарос" през 2016 година и на "Уимбълдън" през 2017 година. Тя е бивша номер 1 в класацията на УТА и има общо седем трофея в кариерата си, а в момента е 16-а в света.

Пиронкова не е играла срещу 26-годишната испанка досега.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини