От х:

Днес в x:

Издирват харманлийски бизнесмен, замесен с фалшиви болнични

Лекар, председател на ТЕЛК, издавал фиктивни болнични листове и здравни документи, е задържан при операция на служители на Икономическа полиция, съобщиха от МВР.

Действията на полицаите са проведени под надзора на Районна прокуратурата – Пловдив.

В хода на разследването било установено, че лекарят участвал в схема, в която медицински лица са издавали здравни документи, удостоверяващи влошено здравословно състояние на пациенти. Те били фиктивно назначени на трудови договори, а здравословното им състояние не е отговаряло на действителността. В рамките на година, докторът и собственик на фирма, са издали близо 117 болнични и амбулаторни листове, а изплатените суми възлизат на 76 000 лева. Според наблюдаващия прокурор, фирмата дължи 60 000 лева към фонда за социално осигуряване

На задържания лекар е наложена полицейска мярка за срок до 24 часа. Повдигнато му е обвинение за измама в особено големи размери. Наложена му е мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 30 000 лева.

Собственикът на фирмата, регистрирана в Харманли, е обявен за издирване.

Работата по случая продължава.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ак
    акъл
    13 -1
    21:54, 25 авг 2020
    Да проверят счетоводните консултанти в Харманли.
    • Ва
      Васко
      8 -2
      09:44, 26 авг 2020
      И какво ще стане като ги проверят - нищо! Счетоводителите не отговарят за болничните. Тяхната работа е да осчетоводят прихода и разхода. Ако изпълняват ТРЗ и ЛС функции, са длъжни да обработят болницните и да ги пратят в НОИ по електронен път /доскоро и на хартия ставаше за определен брой/. Счетоводните консултанти не сме компетентни да казваме болничните дали са фалшиви или не. Има си отдел "Контрол на разходите по ДОО" в НОИ. Тяхна работа е проверката. Защо не са проверили предварително когато разхода за съответната фирма е станал необосновано висок е въпроса? Дали няма замесени и от НОИ?!
    • Jo
      John
      0 0
      09:38, 27 авг 2020
      васко не се измъквай, много добре имате поглед върху цялата схема!
  • 2
    12
    123
    6 0
    08:30, 26 авг 2020
    Кой си плаща най вече
    ....... Ромите
  • 3
    Пи
    Пичага
    6 0
    10:26, 26 авг 2020
    изнесменът, източил НОИ с над 130 000 лв., Стефан Грозев, е въртял различен бизнес в Харманли, но където стъпвал, затъвал. Това говорят фирмените му досиета. Схемата с НОИ, въртяна чрез едноличната му фирма „Джи Еф Ти-България“ ЕООД, е с регистрация гр. Харманли, Индустриална зона. В съдебните регистри е посочено, че предметът на дейност е от производство и търговия със стоки от сферата на всички индустриални отрасли, до счетоводна, финансова, лизингова, комисионна, консултантска, проектантска, строителна, рекламна, печатарска, транспортна дейност и много други, но позволени, които ще се извършват на територията на България и извън нея. По последни данни на НОИ през 2018 г. в едноличното дружество са работели различен брой служители – между 8 и 12.

    „Джи Еф Ти-България“ ЕООД има дълга предистория. Създадено е в Хасково през 1998 г. под името „Еверест“ от рускинята Фаина Алкумовна и Вартан Маликян и предмет на дейност „Търговия с хранителни стоки“. През 2008 г. тя продава дяловете си на стойност 2500 лв. на съдружника си Маликян. Същата година фирмата се преименува на „Българска инвестиционна къща“. Две години по-късно Маликян прехвърля всички акции на името на сина на Стефан Грозев – Стоян, а дружеството приема сегашното си име „Джи Еф Ти-България“ ЕООД. През 2013 г. синът продава цялата фирма на баща си, който веднага прекратява регистрацията по ДДС. Същата година всички дялове на фирмата са запорирани в полза на „Макроадванс“ АД, като размера на запора е за 1820.75 лева. През 2016 г. запор налага и банка ДСК заради борч от 32 400 лв.

    Справка в портала ДАКСИ показва, че Стефан Грозев е едноличен собственик на „Такси-Грозев-Стефан Грозев“ ЕТ и акционер в „Бахи-1991“ АД. Втората фирма е длъжник на данъчните с 121 522 лв. В това дружество с капитал от 5000 лв. Грозев е съдружник със себе си чрез предната си фирма, чрез „Джи Еф Ти-България“ ЕООД и като физическо лице. „БАХИ-1991“ АД е регистрирана през 2006 г. също в Харманли, ж.к. Индустриална зона, бивша оранжерия за цветя, с предмет на дейност производство и търговия с продукти от хранително-вкусовата промишленост. Преди да приеме съкращението „БАХИ“, се е казвала Българска аграрно-хранителна индустрия-1991“ АД. Най-първата й регистрация е била в софийското село Драговищица, а след това в столицата на ул. „Славянска“ 29 и на ул. „Професор Фритьоф Нансен“ 33. Фирмата е отчела дейност само за 2007 г. и приходи от продажби в размер на 67 хил. лева. ДДС регистрацията е прекратена през 2015 г.

    „Такси-Грозев-Стефан Грозев“ ЕТ е създадена през 1999 г. Регистрирана е в Харманли, на бул. „България“ 27, вх.Б., с дейност производство на мляко и млечни продукти. През 2008 г. предметът на дейност набъбва с поне още 50 различни услуги, между които и таксиметрови.

    Стефан Грозев е имал и 33% участие в „Грозев-българско мляко“ АД, създадено през 1997 г. в Харманли. През 2008 г. той губи дяловете си след запор от частен съдебен изпълнител в полза на ЕТ „Енергия – Колина Коева от с. Знаменосец, община Раднево. Запорът е бил направен заради борч на Грозев към дамата в размер на 12 040 лв., видно от запорното съобщение на ЧСИ Кръстьо Ангелов от Стара Загора
  • 4
    Ст
    Стара чанта
    8 -1
    11:13, 26 авг 2020
    ТОВА представляват нашите родни, мили бизнесмени / индустриалци - назначените от ДС/КГБ милионерчета/милиардерчета ! Далавераджии, участници в престъпни схеми, заравящи стотици тонове токсични отпадъци по полетата , разпродаващи заводи и фабрики за скраб... И народът мълчи, не протестира,то като няма далавера, `що да ходи да се хаби по площадите и на митингите ? Виж,
    • Ст
      Стара чанта
      1 -6
      11:19, 26 авг 2020
      Виж, като ти снасят за всяко участие едни пари - п... Виж коментара
  • 5
    Въ
    въпрсчИ
    5 0
    17:23, 26 авг 2020
    А защо НОИ са си затваряли очите за невнесени осигуровки за цяла година, но за сметка на това е изплащала болнични за десетки хиляди?
    • Пи
      пичага
      1 0
      22:44, 26 авг 2020
      Сигурно играят схема с Добриков
Последни новини