От х:

Днес в x:

За първи път от своето създаване Миндя рок фест ще се състои без публика

За първи път от своето създаване Миндя рок фест ще се състои без публика, а онлайн заради извънредните мерки срещу коронавируса, съобщи в пресклуба на БТА във Велико Търново политологът Евгений Дайнов, инициатор и един от организаторите на традиционния фестивал.

На сцената в селото, която до последния момент ще се пази в тайна, ще застанат четирите рок групи, поставили началото на фестивала, посочи Дайнов.

Единствената фестивална вечер през тази година, която вече е придобила наименованието "Великата Миндювска конспирация" ще започне в 19.00 часа на 29 август. Изпълненията на групите ще бъдат снимани професионално с четири камери и ще могат да бъдат гледни чрез линкове във фейсбук страницата на фестивала и в други медии, заявили желание да излъчват. Преди 12 години първите, които са излезли на сцената са били рокаджиите от горнооряховската група "Демоде", сега носеща името "Аудио гара", музикантите от "Блус трафик" и "Магистри", както и Васко Кръпката. Повече от десетилетие по-късно, заради наложените предписания, се връщаме към корените, посочи Дайнов и уточни, че бюджета на фестивала през тази година е изцяло осигурен от община Велико Търново, тъй като е част от общинския културен календар. Жителите на Миндя са тъжни, тъй като вече десетилетие всяка година в края на август посрещат гости от целия свят, но те са хора мъдри и вярват, че през 2021 година фестивалът отново ще бъде на открито с много музика, забавления и приятели, отбеляза Станимир Габровски, от едноименната фондация, организатор на фестивала.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини