От х:

Днес в x:

Пеевски продаде Lacrima на собственика на оръжейния търговец "Аполо инженеринг"

Компанията "Лодис инвест", която произвежда млечни продукти под бранда Lacrima, има нов собственик, съобщава "Капитал". Дъщерната на "Булгартабак холдинг" бивша цигарена фабрика "Благоевград БТ" е продала 100% от компанията на "Евро инвестмънт холдинг".

Това е дружество на иракчанина с български паспорт Муханнед Наджим Абдуллах ал Нуаими, докато собствеността в "Булгартабак" опира до няколко дружества (предимно от Обединените арабски емирства), като реалният контрол се счита, че е на депутата от ДПС Делян Пеевски.

В публикацията се припомня, че купувачът е известен най-вече като краен собственик на оръжейния търговец "Аполо инженеринг", чийто бизнес в периода 2014 - 2017 г. избухна със сумарно близо 1 млрд. лв. оборот и над 150 млн. лв. печалба. Освен това същата фирма стана известна и като вложител на КТБ, който в първия списък на синдиците заедно с още едно друго дружество - "Ардастрой", изненадващо пререди всички останали, след като се оказаха обезпечени кредитори. Така въпреки редица оспорвания и сигнали от бивши директори на банката, че са представени несъществуващи или фалшиви договори, "Аполо" като крайно успя да си прибере цялата сума - 3.94 млн. лева., а не около 11% от нея, както всички останали.

Според представения в Търговския регистър договор продажбата е станала на 6 юли, но цената не става видима, тъй като е уредена в анекс, който не е предоставен. 

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини