От х:

Днес в x:

Хамбург чества 60 години от първия концерт на Beatles (концерт)

Хамбург отбеляза 60-годишната от деня, в който "Бийтълс" изнасят първото си шоу в града с концерт на живо с музика на легендарната ливърпулска четворка, предаде ДПА.

Заради коронавирусната пандемия обаче, феновете присъстваха на юбилейната проява по-скоро дигитално, отколкото физически.

Почитателката на "Бийтълс" Щефани Хемпел и бандата й "Рок ен рол спешъл" излязоха на сцената на клуб "Индра" за шоуто "Stream and Shout", изпълнявайки парчета от първия им концерт в града, както и по-късни техни хитове. Сред гостуващите звезди на двучасовата проява бяха Бернд Бегеман, Джими Корнет, "Кайзер квартет".

В рамките на шоуто бяха показани и видео приветствия от знаменитости, както и послания от фенове, който са гледали на живо "Бийтълс" в Хамбург. Почитатели от цял свят получиха възможността да задават въпроси в чат на живо на гостуващите звезди.

Организаторите първоначално планираха да отбележат годишнината с фестивал с участието на 40 групи, но заради пандемията решиха на този етап да се спрат на юбилеен концерт, като не изключват възможността за по-мащабна проява по-нататък.

Джон Ленън, Пол Маккартни и Джордж Харисън изнасят първия си концерт в клуб "Индра" в Хамбург броени дни преди към тях да се присъедини барабанистът Ринго Стар. Смята се, че "Бийтълс" са прекарали общо 1200 часа на сцените на четири местни клуба в периода между август 1960 и декември 1962 г., непосредствено преди "избухването" на "бийтълманията" във Великобритания.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини