От х:

Днес в x:

Отмъщение за свидетелстване по долнобелевски - сагата с горските мини продължава

Изображение 1 от 5

    Сагата със залаганите капани с метални шипове в околностите на село Долно Белево продължава.

    Защо разходка в гората край Долно Белево може да ви коства стотици левове или влизане в болница

    Историята как се залагат метални шипове по черните пътища в района на димитровградското село Долно Белево продължава с опит за отмъщение, поради разгласяването на случаите и свидетелстването на един от потърпевшите - Митко от село Райново.

    Митко обработва земи в землищатата на селата в района на Долно Белево и освен пред нашата камера, е дал показания тази седмица и пред полицията, за залаганите капани и злосторниците, които го правят според него. Ако до сега е имал съмнения, че шиповете може да са били залагани с цел да му навредят лично, вече е убеден, че набеденият от него долнобелевец Вальо Черния търси отмъщение, като са му заложени нови капани.

    Минирани пътища с шипове, водещи до няколко населени места, инвалид бедства в гората след спукване на гуми

    През вчерашния ден земеделецът е жънал слънчогледовата си нива и е попаднал на нови капани, с цел да повредят скъпоструващия комбайн, с който си изкарва прехраната. По време на работа на нивата, в комбайна за близо половин милион лева попада метален предмет, и машината засича. След като спират работа, за да отстранят проблема, в комбайна откриват нарязани метални пръти, които са попаднали вътре и които представляват сериозна опасност за техниката, като може да костват десетки хиляди левове за ремонт. Самият комбайн нарушава своята работа и вместо да реже слънчогледовите пити, започва да ги мъкне от земята. След като отстраняват част от металните пръти, попаднали в комбайна, започват да се оглеждат и да търсят други опасни за техниката метални части в слънчогледовата нива. Откриват върху пита слънчоглед поставено метално парче, което явно е постваено с цел да навлезе в комбайна, след като бъде ожъната питата.

    Металните пръти са били заложени върху самите пити, за да може да попаднат в комбайна, защото в процеса на работа той само реже стъблата и питите на около половин-един метър над земята и ако металните капани са били на земята, няма да влязат в машината за да я повредят, коментира Митко. Намерени са общо 5 метални пръта, част от които са извадени от комбайна, показа Митко както на наш екип, така и на полицейските служители, дошли на място, за да започнат раследване.

    Митко е убеден, че тези капани са поставени от злосторниците, залагащи шипове в околностите, в опит за отмъщение, заради показанията и интервютата, които е дал, в опит да бъдат спрени тези, които залагат шипове по черните пътища в района, за да пукат гумите на преминаващите от там. Митко е бил заплашен още преди да се разгласи цялата сага с горските мини от член на ловната дружинка на Долно Белево, че могат да заложат шипове и в нивите му, за да спукат гумите на техниката, която ги обработва.

    Явно злосторниците, които залагат капаните за да нанесат щети на автомобили, хора или животни в района, не са се респектирали нито от разгласяването на случая, нито от органите на реда, водещи раследването, нито от това, че техните съселяни и съседи са разбрали, че съзнателно искат да навредят на преминаващите в района гъбари, билкари, туристи, ловци и просто хора, използващите тези пътища за предвижване. Заложилите капаните явно не са проявили съчувствие, че са нарязали гумите на млада жена, излязла на разходка с детето си, или че са оставили инвалид да броди из гората цяла нощ, за да стигне до цивилизацията, както и че при разразилите се пожари в района ще възпрепятстват пожарните автомобили да загасят пожара, ако гората се запали, и още доста други злини, които могат да нанесат със злоумишлените си действия.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Ww
      www
      13 -1
      14:38, 14 авг 2020
      Смърт за тези!!!
    • 2
      12
      123
      9 -1
      16:34, 14 авг 2020
      Няма кой да помогне. Тия са ловци - недосегаеми!
      • Пр
        Природа
        5 0
        13:43, 15 авг 2020
        Днес 15.08.20 г , е Света Богородица , а НЕДОСЕГАЕМИТЕ са на лов и убиват !
        Ще ги застигне и тях това , което вършат. Амин !
    • 3
      Ня
      Някой
      8 0
      14:41, 15 авг 2020
      Лайнари...Ще бъдете намерени до един!!!
    • 4
      Ни
      Нина
      7 0
      11:27, 16 авг 2020
      Полицаите и те повечето са ловци,а те са като масоните,подкрепят се един друг.Кой ще ги разследва тия?Човекът сам ще трябва да се оправя.
    • 5
      До
      ДО НЯКОЙ
      3 -2
      23:48, 16 авг 2020
      айде стига сте се пенили,всички които познават тъй наречената жертва митю христозов много добре знаят какви ги върши всяка нощ с оптиката за нощно виждане която е абсолютно незаконна,и този конфликт не е станал едностранно.митю е силен само на приказки,такъв беше и полицията.Не защитавам никого но гледайте на нещата малко по реално.
      • Чу
        Чул
        2 -1
        07:11, 17 авг 2020
        Бракониер от класа е , но като полицай разправяше , че бил един от най добрите в службата си.
      • Не
        недочул
        2 0
        19:45, 17 авг 2020
        ми той ако беше добър като полицай нямаше да го уволнят дисциплинарно.
      • Ся
        ся я да кажа
        2 0
        19:53, 17 авг 2020
        ми щом е голям бракониер що са чудите за железата
    • 6
      К
      К
      0 0
      16:47, 20 авг 2020
      Боклук си беше и боклук ще си остани
    Последни новини