От х:

Днес в x:

Министърът на спорта посети село Тополово по повод изграждането на нова спорта зала

Изображение 1 от 5

    Министърът на спорта Красен Кралев посети ОУ "Отец Паисий" в  асеновградското село Тополово. 

    Поводът за визитата са отпуснатите с постановление на Министерски съвет средства за изграждане на модерна спортна зала там.

    Сред официалните лица на събитието бяха кметът на Асеновград доктор Христо Грудев, заместник-кметът по хуманитарните дейности инженер Петър Петров, кметът на населеното място, общински съветници.

    Министърът и кметът бяха посрещнати топло от десетки деца, родители, треньори и училищен състав в двора на учебното заведение. 

    Министър Кралев побърза да съобщи пред всички добрата новина. Отделените за целта пари са в размер на 840 000 лева.

    Спортната зала ще бъде построена на свободнo пространство в близост до сграда на училището. Площта й ще е 547 квадратни метра. 

    Тя ще съдържа по една мъжка и една дамска съблекалня, с тоалетна и баня, с по 14 шкафчета и 3 душа във всяка. 

    Ще има и специална тоалетна за хора с увреждания, складово помещение и учителска стая. 

    Там ще могат да се провеждат състезания по волейбол, баскетбол и тенис на корт.

    Красен Кралев заяви, че обществената поръчка за избор на изпълнител ще бъде обявена съвсем скоро и в рамките на около половин година, след като приключат процедурите, спортната зала ще бъде факт.

    Той припомни също, че в 2 от немалките училища в Асеновград - ОУ "Петко Каравелов" и ОУ "Ангел Кънчев" - също ще бъдат изградени физкултурни салони, финансирането за които ще е от държавата. 

    Министърът на спорта увери, че строителните дейности на спортните съоръжения няма да нарушат учебния процес. 

    Припомняме, че средствата за спортната зала в село Тополово бяха обещани извънредно от премиера на България Бойко Борисов при посещението му в Асеновград преди няколко месеца.

    "Спортната зала ще остане и след нас. Децата ще я ползват, за да си запълват свободното време с полезни дейности", каза пред медии доктор Христо Грудев.

    Треньорът на волейболния отбор в село Тополово се обърна към кмета на Асеновград и към спортния министър с благодарност и с признанието, че е приятно изненадан от бързо развилата се ситуация. 

    Кметът на населеното място също сподели радостта си от факта, че даденото преди няколко месеца обещание действително ще се превърне в реалност съвсем скоро. 

    Веднага след посещението в село Тополово кметът на Асеновград и министърът на спорта посетиха и спортната база по кану-каяк при язовир "40-те извора". Съоръженията там също са занемарени.

    В клуба покану-каяк тренират 96 млади спортни надежди - и момчета, и момичета.

    Доктор Христо Грудев потърси съдействие от министър Кралев за осигуряване на финансиране, чрез което да се осъществи реновирането на базата. 

    "Усещаме добронамереност както от него, така и от министър-председателя, защото те искат да се случват реални неща в полза на младите хора", каза в заключение кметът на Асеновград.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини