От х:

Днес в x:

Малките градчета бият курортите по брой туристи. Преглед на печата

"Въпреки коронакризата, събираме повече пари от винетки за леките коли", казва, в интервю за "24 часа", проф. Олег Асенов от Управителния съвет на пътната агенция. Приходите леко надминават миналогодишните до този момент, отчита проф. Асенов.  Голям е прирастът в купуване на уикенд винетки - почти 150 на сто. Той се оплаква, че в системата липсват IT кадри заради ниските заплати.

"Учебната година твърдо започва присъствено, но много въпроси за сложната ситуация остават отворени", пише "Сега". Според източници на вестника образователното министерство обмисля да създаде банка с резервни учители на областно и национално равнище, дори и студенти, които да помагат на системата в случай на нужда от заместване на заболели от Covid-19 преподаватели. Изданието разказва за музейни сбирки у нас, събрали изминалите два века българско образование.

В музея в Боженци посетителите могат да изпишат името си с гъше перо,  Плевен е първото девическо училище у нас, а в Габрово са изложени табелки с насърчителни надписи, окачвани на отличили се ученици.

"Монитор" предлага мнението на Цвета Брестничка от асоциация "Родители" за това как да се проведе учебната година в условията на коронакриза. Асоциацията е с позиция родителите да изберат вариант на обучение, като преценят всички плюсове и минуси. Организацията по места може да е различна, казва Брестничка. Тя дори допуска възможността, ако се избере дистанционна форма на обучение, тя да е и с учители от други училища.

Бойко Борисов се скри от Народното събрание  и протеста  е водещото заглавие на "Дума". Управляващите от ГЕРБ и "Обединени патриоти" бойкотираха парламента и провалиха кворума, коментира левият вестник по повод поисканото от БСП извънредно заседание на депутатите.

Подобно е заглавието и на първа страница на "Земя" - "ГЕРБ се скри от парламента". Цитирана е Корнелия Нинова, която заявява "Това е страх от протеста...".

"Протестът се разцепи", пише "Стандарт". Прокопиев се похвалил, че взема властта до седмици, пише вестникът и добавя "Изцепките на провалени политици, "Отровното трио" и Мая Манолова отвратиха младите".

Цитиран е протестиращият Кирил Радев, провел задочен разговор, чрез "Фейсбук" с Христо Иванов с въпрос "Защо Христо Иванов се притеснява от темата за разговори с Маджо...“.

В интервю за "Труд", преподавателят от УНСС доц. д-р Георги Ченков коментира "На "Орлов мост" тече вежлив дебат за свободните места върху дръжката на лъжицата". Вестникът днес представя рекламно Варна и инвестиционната и културната програма на града.

Малките градчета бият курортите по брой туристи - това е темата на "Телеграф". Хотелите са празни, а къщите вече нямат свободни места  за курортисти.  По северното Черноморие обаче кризата се задълбочава дори и в най-отпускарския месец август, подчертава изданието. И там най-търсени са скромни къмпинги, квартири и семейни хотелчета.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини