От х:

Днес в x:

Задържаха близо 270 000 къса контрабандни цигари на границата

    За първите 10 дни на месец август митничарите са задържали близо 270 000 къса цигари без акцизен бандерол при проверки на пункта „Капитан Андреево“, съобщиха от Агенция „Митници“.

    Само за последните два работни дни на изминалата седмица митническите служители са задържали близо 26 000 къса (1298 кутии) тютюневи изделия в товарни и два леки автомобила.

    При два от случаите на 06.08.2020 г. митничарите са открили 600 кутии (12 000 къса) контрабандни цигари в два товарни автомобила с турска регистрация. Камионите пристигнали на пункта на входящо трасе на път за Великобритания почти по едно и също време, единият - около 06:15 часа, а другият - петнайсет минути по-късно. Шофьорите са турски граждани и са представили редовни документи за товара. Митническите служители селектирали превозните средства за щателна митническа проверка, при която е установено, че водачите на камионите са укрили в естествените кухини на въздушните филтри по 300 кутии цигари. Откритите общо 600 кутии цигари са от марките „Marlboro“ и „Parliament“.

    В същия ден, около 14:00 часа, в лек автомобил с чужда регистрация, управляван от английски гражданин, пътуващ със семейството си за Великобритания, са открити в личния багаж и на мястото на резервната гума 380 кутии (7600 къса) цигари без акцизен бандерол с марката „Marlboro“.

    На следващия ден, около обяд, в лек автомобил „Ауди“, в който пътували за Франция мъж и жена - съпрузи, митническите служители открили 318 кутии (6360 къса) цигари от четири различни марки. Цигарите са били укрити на три места във фабричните кухини на автомобила: в багажника, двигателя и купето.

    Тютюневите изделия са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки - цигари през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

    От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 3 600 000 къса цигари, като само за последните 10 дни задържаните контрабандни цигари са близо 270 000 къса.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ос
      Оставка на Таня Захариева
      11 -1
      10:45, 12 авг 2020
      Защо председателя на общинския съвет Хасково взема 15000 лв общо заплати от различни структури? А ние за 1000лв са убиваме от работа!!!! Някой няма ли да попита да потърси сметка? Знаете ли кое е смешното и силно трагичното при Герб - Хасково? Че не могат да се погледнат от страни. Те наистина са си въобрзили, че ще управляват вечно, че са един клан от "свърхчовеци", които са изпратени от провидението да управляват подчовеците -- т.е. останалите Прости хасковлии , които не принадлежат към родово-общинния им строй. Строй, в който родата на Добрев е в общината или във властта. Всички останали са длъжни да ги търпят и да им носят своите дарове -- като на примитивни шамани, които се разпореждат с техните съдби. Те са си въобразили, че ще висят на врата на данъкоплатците цял живот и че това им се полага по рождение!
      Питам пак Уважаеми Хасковлии, знаете ли че председателя на Общинския съвет в Хасково взема от различни държавни структури над 15000лв на месец ЗАПЛАТИ?!!!!!!!!!!
      • Не се ебавайте с една стара жена
        Аз съм пила още от Сербезов Мъзга
    • 2
      Ня
      Някой
      10 -1
      12:03, 12 авг 2020
      Освен това Захариева практикува и като адвокат. Ходи и на дела от които също взема хонорари и така се държи в съда когато има някакво дело - - все едно че съда е нейна собственост!
    Последни новини