От х:

Днес в x:

Парламентът се събира извънредно на 13 август

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на парламента на 13 август, четвъртък, от 9 часа. Парламентът ще заседава по искане на БСП.

Според дневния ред, определен от социалистите, в четвъртък парламентът първо трябва да гласува проекторешение, с което задължава правителството в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета в Народното събрание заради социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от Covid- кризата.

Червените депутати искат и да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов, както и вътрешният министър Христо Терзийски за насилието над журналисти и протестиращи по време на Националната конференция на ГЕРБ миналата седмица.

На 6 август, само седмица след като депутатите излязоха във ваканция, от левицата внесоха искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание. Правилникът за организацията и дейността на Народното събрание предвижда по искане на една пета от народните представители председателят на парламента да насрочи заседание не по-късно от 7 дни след постъпване на искането, независимо от това дали депутатите са във ваканция, или не.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини