От х:

Днес в x:

БАН пусна бюлетин за киберзаплахи и атаки, свързани с пандемията

Онлайн бюлетин с актуална информация за киберзаплахи и атаки, свързани с пандемията от COVID-19 и с възможни решения, е публикуван на интернет страницата на Института по информационни и комуникационни технологии на БАН /ИИКТ-БАН/. Бюлетинът ще се публикува на български и на английски език, и е съвместна инициатива на ИИКТ-БАН и на британското посолство в София, съобщиха от БАН.

Изданието предоставя актуални новини в областта на киберсигурността, отнасящи се до малките и средните предприятия. Във всеки брой ще се представя по една ключова тема в кратък аналитичен вид, която препоръчва действия в определената приоритетна област. Ще се обърне внимание и на някои ценни ресурси за киберсигурността, както и на ключови институции, имащи отношение с информационната сигурност в България, Обединеното кралство, НАТО и ЕС.

Редакционният съвет е съставен от членове на ИИКТ-БАН и от партньори в областта на киберсигурността - от Института по отбрана към Министерството на отбраната, от Европейския софтуерен институт - Център за Източна Европа, и от Съюза за стопанска инициатива.

Всяко издание на бюлетина ще е с отделен главен редактор, който ще представя основната тема. Първият брой е под редакцията на проф. д-р Даниела Борисова - главен информационен директор на ИИКТ-БАН.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Со
    Соломон
    0 -1
    16:13, 10 авг 2020
    Закривайте я вече тази безсмислена "академия" или я оставете на самоиздръжка.
    • Ст
      Стойчо Г.
      2 0
      21:39, 10 авг 2020
      Аз съм работил в БАН и там направих моята дисертация. Там срещнах много добри специалисти, от които се учех. Хем ми плащаха заплата, хем ме учеха. Аз имах огромна лична полза. Не знам дали държавата или данъкоплатците директно да са имали някаква полза. По скоро нищо. Така оперира БАН. Хубаво е да я има, ако някой плаща за това. Да кажем ЕС. Но освен престиж и функция да обучава специалисти, ползата за обществото не е голяма. Все пак е тъжно да се разтури това, което е градено с десетилетия. Не знам какво още да кажа. По-скоро да съществува, и да получават грантове за заплати от ЕС.

Още новини

Последни новини