От х:

Днес в x:

Германия въвежда задължителни тестове за COVID-19 за пристигащите от регионите на Варна, Благоевград и Добрич

Считано от 19, 45 ч. на 7 август т. г., Германия въвежда задължителни тестове за COVID-19 за всички пристигащи от райони, определени от властите като рискови, съобщи МВнР в петък вечерта.

България е включена в списъка с областите Варна, Добрич и Благоевград.

Основание за определяне на определен район за рисков са 50 нови случаи на заразени на 100 000 жители за последните седем дни.

До получаване на резултата от теста, за засегнатите лица е в сила задължителна 14-дневна карантина, която отпада при отрицателна проба.

Тестът трябва да се направи до 72 часа след влизане на германската територия. Допуска се тестване и в страната на отпътуване, ако то е извършено в сертифицирана лаборатория в рамките на 48 часа преди влизане в Германия.

Препоръчва се при отрицателен тест да се извърши нов няколко дни по-късно, тъй като е възможно дадено лице към момента на първия тест да е носител на болестта, но в начален етап, когато наличието на вируса не може да бъде регистрирано. Вторият тест не е задължителен, но здравните власти имат право да го изискат, ако считат за необходимо.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини