От х:

Днес в x:

12 °C

4 нови случая на коронавирус в Хасковско

За последното денонощие на територията на област Хасково са потвърдени 4 нови случая на коронавирусна инфекция, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Проби:

За последното денонощие в Хасковско са взети дванадесет проби за наличие на заразата.

От РЗИ-Хасково са взети десет проби - пет контролни на положително установени лица и пет са повторни. Три от контролните проби са отчели отрицателен резултат, а две положителен. С положителна проба остават жена на 41 години от община Димитровград и момиче на 18 години от община Хасково.

Четири от пробите са повторни на лица от Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания - Хасково. Те са отчели отрицателен резултат.

Последната повторна проба е взета от потребител на хоспис "Прима" - Хасково. Тя е изследвана и е отчела положителен резултат. Касае се за жена на 86 години от община Хасково.

От МБАЛ-Хасково са взети две проби за наличие на коронавирусна инфекция. Една контролна на мъж на 62 години от община Хасково и една на жена на 57 години от община Хасково. Пробите им са отчели положителен резултат.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за още два положителни случая на Covid-19. Касае се за жена на 28 години и мъж на 33 години от община Стамболово. Предстои днес да им бъде връчено предписание за поставяне под домашна карантина.

Актуална обстановка:

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 106.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Же
    жега
    18 -2
    12:11, 8 авг 2020
    Случаите на корона виросна инфекция в Хасково са много повече в пъти но всеки болен си трае и чака да се случи нещо да му мине дано сякаш хората имат вина не е срамно и страшно да ходите на лекар и ако сте болни важно да нямате контакти с други хора
    • 25
      2551
      7 -17
      12:48, 8 авг 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 2
    Не
    неболен
    5 -4
    12:45, 8 авг 2020
    хоспис прима е за затваряне,нито ги гледат болните,нито ги хранят
    само парите го интересува собственика и си измися разни заболявания на пациентите и уж ги лекува,вима грешни пари
    болните по цял ден са сами,без грижи-жена му била сестра,сина му-администратор,а той-вся и всьо,само лакардиите му големи
  • 3
    Ма
    мария
    5 -1
    16:20, 8 авг 2020
    от тези 4 има ли поне един ром СДигурно няма защото те спазват голяма хигиена Миришат от 100метра
    • Ня
      няма
      1 -4
      16:57, 8 авг 2020
      май единия е от блокадата.
    • От
      Отговор
      2 0
      08:28, 9 авг 2020
      Мери Попинз , те имат имунитет !
  • 4
    Op
    opp
    7 -1
    16:57, 8 авг 2020
    Само едно не разбрах коронавируса важи ли за амуджите и орките защото един не съм видял да носи маска в магазините или те са избиратели тях никой не ги закача.Глобяват се само робите които Ви работят .
  • 5
    Та
    така е
    5 0
    19:23, 8 авг 2020
    Това е вярно тези орки не знаят кво е това нещо хигиена да си мият ръцете камоли в магазин маски да сложат ама за това вина носят собственици и управители и някви си измислени си псевдо напалници кихат пари и се замазва всичко язък си за хората после ще ги търсят да им работят за без пари ама х.й
    • .ееее
      4 0
      19:34, 8 авг 2020
      Абе кви ц***** кви пет лева бе нямя ли маска сложена до очите да не им гледам грозните муцуни никво влизане в магазини или квото е там място!
Последни новини