От х:

Днес в x:

22 °C

Гръцката фирма забавила заплатите на работниците по газопровода заради бюрокрация

Изображение 1 от 2

  От проектната компания ICGB, която отговаря за изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България, изпратиха писмено становище до Haskovo.net във връзка с протеста на служителите на AVAX.

  Припомняме, че днес работниците отказаха да изпълняват служебните си задължения и излязоха на протест около обяд пред входа на фирмената база край международния път Е-80. Те обясниха, че около 20 български служители не са получавали заплати от 3 месеца, а трябвало да получат и бонуси. Повече за недоволството им може да видите тук.

  Ето отговорът на компания ICGB:

  Проектната компания ICGB, която отговаря за изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България, има договорни отношения с гръцката фирма AVAX като изпълнител на дейностите по строителството на интерконектора. Към настоящия момент ICGB е извършила всички дължими плащания към AVAX на база изпълнените дейности, включително предвидения по договора аванс, няма неприети сертификати за плащане или неплатени фактури от страна на проектната компания. ICGB не носи отговорност за финансовите отношения на AVAX спрямо техни служители. Създалата се ситуация не е попречила на извършването на строителните дейности по трасето на газовия проект IGB, работата на терен продължава активно и към момента.

  Въпреки че плащането на възнагражденията на работниците и служителите на AVAX е вътрешен въпрос на изпълнителя, от проектната компания е проведен незабавен разговор с изпълнителния директор на AVAX, който е уверил, че днес 06/08/2020 ще бъде извършено първото дължимо плащане, а най-късно в понеделник 10/08/2020 г. ще бъде извършено второто дължимо плащане към служителите. Според информацията, предоставена от изпълнителния директор на AVAX, забавянето се дължи на бюрократични причини, които ще бъдат преодолени незабавно.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Ss
   SSSS
   18 -1
   14:22, 6 авг 2020
   Офисите и контейнерите са поставени незаконно и в сервитута на далекопровод.как работят.фундаментите под контейнерите са бетонни и са също незаконни.да се премахнат незабавно както е по закон.само на бойко фирмите работят безнаказано.общината си трае и рднск си трае.
  • 2
   Ба
   Бай Ганьо
   23 0
   15:56, 6 авг 2020
   Вие за малоумни ли ни вземате? Три месеца хората стоят без заплати и било заради "бюрократични причини"...Пълен смях! Къде са инспекцията по труда да наложат глоби на гръцката фирма?
   • Гр
    ГРЪК ПАРИ НЕ ДАВА
    11 0
    17:16, 6 авг 2020
    Когато и да му сдтрошиш физиономията все е късно
   • Ди
    Димитър
    1 0
    15:12, 7 авг 2020
    Инспекцията по труда глобяват само малки фирми а таз гръцка фирма е под закрилата на каскета и другите тулупи
  • 3
   Да
   Да живее ГЕРБ
   1 -12
   17:50, 6 авг 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
   Да
   Да живее ГЕРБ!
   1 -10
   18:24, 6 авг 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 5
   Ко
   Компакт
   9 0
   01:00, 7 авг 2020
   Питайте къде са ви заплатите Делян Добрев координатора на партия Герб, нали се биеха по гърдите заедно с министър-председателя при посещението им по трасето ... И след това нужните държавни инстанции ...
  • 6
   Ди
   Димитър
   2 0
   15:09, 7 авг 2020
   Гръцките работници си взимат заплатите на време защото в Гърция има правосъдие. В България правосъдието се занимава само да укрива делата на Бойко Борисов така че много чужди фирми се възползват в България за това че няма правосъдие

  Хороскоп за 19.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
  19 сеп 2020
  Последни новини