От х:

Днес в x:

9 °C

12 сред протестиращите на магистралата криминално проявени. Хасковско остава под полицейско наблюдение

    Сред протестиращите снощи, които блокираха за няколко часа АМ “Марица“ при Капитан Андреево, има и криминално проявени. 12 от около 40-те души, които препречиха пътя на десетки камиони и автомобили са с различни присъди. Те са от Харманли, Свиленград, Димитровград и Хасково и са със „специфични прякори“. Това съобщи на брифинг тази сутрин шефът на Областната дирекция на полицията в Хасково комисар Ангел Цанков.

    Хората, които излязоха на магистралата са нямали разрешение за организирането на протест под каквато и да е форма, отбеляза още шефът на полицията. До кмета на община Свиленград няма подадено заявление за протеста.

    По време на блокадата са нарушени няколко закона, посочи комисар Ангел Цанков: Закона за митингите и манифестациите, Закона за движението по пътищата, Закон за МВР, заради дадените и неизпълнени полицейски разпореждания.

    По време на блокадата полицейските служители са били грубо провокирани от протестиращите да използват срещу тях  сила и помощни средства. На пресконференцията в полиция показаха на видео един от най-фрапантните моменти при блокадата снощи, когато към органите на реда адвокат Николай Хаджигенов от т.нар. "Отровно трио", който беше в първите редици на блокадата, се обръща към полицаите и ги предизвиква да го арестуват, а накрая им казва: „Един ден ние ще победим и след това ще се върнем за всички вас“.

    До момента няма арестувани, отбеляза комисар Цанков. Но всички, нарушили закона снощи, ще бъдат санкционирани и случаят ще бъде докладван на прокуратурата. Ако се прецени, че не става въпрос за престъпление, ще бъдат наложени административни наказания.

    Около 70 служители от дирекциите на МВР в Хасково, Кърджали и Пловдив са били на мястото на блокадата снощи и са охранявали гражданите, за да не се стигне до сериозни инциденти. Има регистриран  сблъсък между един от протестиращите и шофьор, попаднал в блокадата, но до момента нито единият, нито другият са подали жалба в полицята. Образувана е преписка.

    Хора, участвали в блокадата от Свиленгард, вече качиха съставените им актове заради снощното им присъствие на автомагистралата.

    „Магистрала Марица е транспортният коридор с най-голямото натоварване в страната и всяко едно ограничаване на движението по нея или блокирането й води до голямо напрежение и непредсказуеми действия от всички участващи в мероприятията.“, отбеляза шефът на Хасковската полиция. Той призова гражданите, да спазват закона и да не забравят, че освен права имат и задължения.

    Днес засиленото полицейско наблюдение  в региона остава, тъй като преди дни бeше организирано събитие в социалната мрежа с призив за блокиране на АМ "Марица" на пети август.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (60)

    • 1
      Ма
      Мария
      62 -78
      10:59, 5 авг 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • По
        Порчо
        67 -38
        12:19, 5 авг 2020
        А какво ще каже Цанков за лицата с прякори Пашата, *******, Каратиста, Каскета и прочие?
        А едно от тях лично уби публично човек във вилната зона на Харманли с гранатомет. Защо нямаше вътрешно разследване и дело срещу сегашния бос на Мафията?
      • Jh
        JHB
        53 -44
        14:42, 5 авг 2020
        Радев също е мафия, че даже по-опасна. Радев= мафия, Бкп, Путинова Евразия.ОСТАВКА !!!
      • Да
        Дали
        22 -5
        17:33, 5 авг 2020
        Хайде бе, не се спрях те, кой ви забрани, само спазвайте конституцията.
      • Ей
        Ей Тъпи са тия Заптиета ,
        7 -22
        18:10, 5 авг 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Закони , закони .... Като ти залепим един 7.62 мм... Виж коментара
      • До
        До Порчо
        11 -11
        22:39, 5 авг 2020
        Порчо , скоро и **** ******* и Цанков и Иван Петров , ще отговарят пред съда за убийството с гранатомет на Чакъра.Съдбата им на убийци е предопределена , но се забавя във времето и става по мъчително за тях.
    • 2
      Ба
      Баби канче
      90 -61
      11:03, 5 авг 2020
      Изглежда, че адвокат Хажигенов разбра, че в София няма да го пипнат с пръст и май се пробва да провокира полицията в провинцията, за да си изгради имижда на мъченик. И тук обаче не му се получи. Той пред една от камерите даже заяви, че като си тръгнат журналистите щели уж да го арестуват и да го бият.
      Ама номера не му мина.
      • Ха
        Хасковлия
        60 -53
        11:17, 5 авг 2020
        Явно опорките на хунтата са достигнали до плоският ти мозък.
        Ти доволен/а си от хунтата?
        Явно да, щом пишеш едно към едно техните оправдания.
        Ама той протеста нямал конкретни искания- ОСТАВКА!
        Ама те нямали лидер- когато обаче се появи такъв,веднага бива заклеймен.
        Ама те майките на болните дечица са провокатори!
        Не става въпрос за Хаджигенов, или за някой персонално - нормалните хора искаме да живеем нормално- а не като тролове, които са "голямата работа" пред клавиатурата.
        Всъщност , защо ли ти обяснявам - трола е по-долно същество и от плазмодия.
      • Хх
        Ххх
        70 -29
        11:29, 5 авг 2020
        Колко са недоволните в държавата? 10000 ? Колко са на улицата в цялата държава? 1000 дали има? Колко страдат по пътищата в задръстванията заради провокаторите които блокират? 5000? Тук никой не говори за политика. Истината е ч в ареста са няколко от най-богатите олигарси. Те трябва да бъдат осъдени и да започне промяна. Провокаторите на улицата искат да въведат хаос за да може олигарсите да се измъкнат. Че Борисов и Гербаджиите са крадливи боклуци е вярно. Вижте кмета на Димитровград.
      • По
        Порчо
        39 -29
        13:25, 5 авг 2020
        Ало, трите хикса, не пробутвай покрай една истина няколко неистини и откровени лъжи, както прави Тулупа!
        Вярно е, че има олигарси за затвора, ама защо това се прави на 11-та година от узурпирането на властта от Мафията ГЕРБ. Дали не е, защото тези олигарси спряха да се отчитат на шкафчето? Или лакомията и простотията на ******* достигна такива размери, че си помисли че вместо да взема някакъв процент, може да вземе 100%?
        А съвсем друг въпрос е, какво разбираш ти под понятията демокрация, разделение на властите, народовластие, справедливост. Защото надали е демокрация това, да вкараш някого в ареста и да го държиш там, докато разграбваш активите му, без съд и присъда, а на базата на едно обвинение! Че нали по тази схема утре могат да обвинят всеки един неудобен на властта човек?
      • Ем
        Емилия
        3 -2
        14:06, 6 авг 2020
        Каза че ще го задържат и го задържаха! Стана точно както каза! Не е казвал че ще го бият проверете си информацията преди да пишете целенасочено лъжливи коментари!
    • 3
      Хх
      Ххх
      87 -55
      11:04, 5 авг 2020
      Престъпни платени боклуци! Изгонете ги с водните оръдия! Провокатори които блокират пътища. Опорочиха протеста!
    • 4
      13
      13
      79 -42
      11:10, 5 авг 2020
      Колкото и да гледаме снимките и да броиме, не са повече от 20ина човека. Не могат да ограничават нашите права и свободи заради претенциите си. Колкото и благородни да са те.
      • Na
        Naboo
        23 -15
        11:59, 5 авг 2020
        Както виждаш могат.
      • Пх
        пхпъх
        26 -29
        13:30, 5 авг 2020
        А като те затвориха три месеца с КПП=та тогава не ти ли ограничаваха свободата или забрави.Не можеше да си идеш до село да си вземеш ракията. Сега си имаш ракия и си доволен пишеш глупости
    • 5
      Чо
      Чочко
      65 -69
      11:12, 5 авг 2020
      Първо президента да подаде оставка и след това Бор... Виж коментара
      • Jh
        JHB
        36 -22
        14:48, 5 авг 2020
        Точно така, целта на протеста не е свалянето на герб. Герб пак ще спечелят на следващите избори. Целта е служебно правителство на резидента московски , в което той да нареди съвеЦки министри, които отново да сложат прът в европейското развитие на родината ни, докато олигарха божков, както и самия руски шпионин радев да могат пак да избегнат правосъдие.
      • Из
        Издислав
        18 -13
        17:49, 5 авг 2020
        "JHB", да те информирам ,че фамилията на президента не е Московски а Радев. Фамилията Московски носи един пияница ,който след поредния запой качи сина си на моторна шейна и го уби. Вместо да лежи в затвора за убийството,го направиха шеф на "Черноморска банка" и го скриха от очите на хората. Герберастко правосъдие.
      • Сб
        Сбабичкян
        11 -12
        20:42, 5 авг 2020
        Издислав, метафора се нарича, ама ти дето в гетото си израснал при
        мургавите ти братя и са ти рендосвали калната вена денонощно, как да си ги научил тези изразни средства.
        Няма как.
        Текезесаро-чалгаджийски помияри с шумкарски манталитет. Тва сте вие-
        Борисов не е непогрешим, но засега е единствения гарант за демокрация и европейско развитие на България
        Идиоти невежи, неуки, неграмотни и размазани от омраза!
      • Из
        Издислав
        7 -3
        00:34, 6 авг 2020
        Сбабичкян,много добре знам какво е метафора, но това не е важно. Важното е че аз съм злобен,"размазан от омраза", но не съм написал една обидна дума,а ти неозлобения си написал толкова обидни думи,че не мога да се сетя за други. Въпросът ми е: Кой е "размазан от омраза", аз или ти? Въпросът ми е реторичен.
    • 6
      Бо
      Бо
      77 -59
      11:15, 5 авг 2020
      От половин месец ви повтарям, че протестиращите са пропаднали наркомани и алкохолици вие сега се сетихте...
      • Ха
        Хасково
        37 -39
        11:40, 5 авг 2020
        Тролче, като пишеш от няколко ника, не изглеждаш по умен.
        Чоко, Бо, 13,Хх, пий си хаповете, и не се излагай повече!
      • Пс
        Псевдо-протест
        42 -21
        13:50, 5 авг 2020
        От кога ви казваме,че сред протестиращите е пълно с криминален контингент,но полицията чак сега ги видя. Отдавна трябваше да вземе крути мерки. Платени безделници подкрепяши истинската червена мафия в България!
    • 7
      Ян
      Янков
      60 -42
      11:22, 5 авг 2020
      Искам да попитам великият комисар Цанков(от ДуПиСе), колко криминално проявени има в парламента?
      Бойко е осъждан -значи той е първият!
      Чудите се , как да омаскарите хората, които не искат вече ГЕРБ, Бойко, Гешев и сие!
      Цанков, стягай багажа, и към Харманли!
      • Фи
        филип пешев
        30 -28
        11:45, 5 авг 2020
        Ама това ли е мафията - министър председателят и главният прокурор на България? Нещо си в гелпош...
    • 8
      Пр
      ПростакОв
      40 -23
      11:31, 5 авг 2020
      А колко са криминално проявените в правителството?
    • 9
      Пе
      Пепи Еврото
      40 -28
      11:35, 5 авг 2020
      Другаря Милиционер Ангел Цанков Ганчев кой закон ще ми цитира за чекмеджето пълно с буци пари и казуса Осемте Джуджета ? Или иска да изпия една бутилка уиски и да му отвъртя главата и на него ?
    • 10
      Ви
      виждащ
      45 -28
      11:36, 5 авг 2020
      На какво основание великия началника на МВР Цанков Ганчев дели хората на криминално проявени и други/тулупи може би/,той съдия ли е политик ли е или се взе за Цв. Цв,време е да си взема вече само пенсията и да си ходи на село.
    • 11
      Мв
      МВР палячовци
      39 -28
      11:39, 5 авг 2020
      Най големите престъпни групи са МВР.Прокуратура и съд.какви ми ги приказва тоя палячо Цанков
      • 19
        1952
        33 -25
        11:52, 5 авг 2020
        Живо същество/страхувам се да кажа човек/,от което нищо не става,го приемат в ГЕРБ или полицай!Защо полицаите не отидоха при Б.Б.да го питат защо стачкуват хората в цялата страна и да му кажат,че колкото по-бързо си подаде оставката,по-бързо ще се отблокират пътищата!
    • 12
      Не
      Неосъждан гражданин
      44 -18
      11:41, 5 авг 2020
      Ачката е представител на престъпната група главанаци за област Хасково. За толкова години само прикриваше престъпленията на организираните престъпни груги на ГЕРБ и нищо не свърши за да пресече и пребори корупцията и финансовите измами.Напълни полицията с политически назначения. Пълен некадърник и подставено лице на мафията за Хасково да администрира и репресира всички които са срещу ГЕРБ и ДПС.
      • Ач
        Ачката е страхливец
        11 -1
        22:47, 5 авг 2020
        Ачката е страхливец и борбата с престъпността , го стъписва.Виж чува се , че ДПС го направили бизнесмен.Време му е за отдих в с.Орешец.
    • 13
      Де
      Деловодител
      42 -19
      11:51, 5 авг 2020
      Тоя комплексар и курвар защо не се представя пред обществото с фамилията си ? За какъв се взема , за голям аристократ ли , че много селско му звучи фамилията ? И как стана така че на всички административни висши длъжности в град Хасково са назначени хора от харманлийските села и от балкана ? Каква е тази политика на човешки ресурси на мутрите от ГЕРБ !
      • Ве
        веселата кметица
        26 -7
        12:03, 5 авг 2020
        Харманлийци са винаги с властта, която и да е тя.
    • 14
      По
      Помиярите вървят с властта
      26 -14
      12:03, 5 авг 2020
      То и сегашните управляващи са криминално проявени, но за това никоя мисирка не е отворила човчица.
    • 15
      Ка
      Капитана
      35 -12
      12:06, 5 авг 2020
      Той и ти си криминално проявен бе Ачка , слуга на мафията !
      Да си арестувал някой от местни мафиоти и организирани престъпни групи , не си !
      Тогава ?
    • 16
      Га
      Галя
      27 -17
      12:25, 5 авг 2020
      И с какво са криминално проявени протестиращите ? Че имат неплатени глоби за паркиране ли ?
      • Ам
        Ама си проста ма Гальо
        6 -4
        19:48, 5 авг 2020
        За глоби не правят криминални регистрации в МВР!
    • 17
      Пр
      Прокурор ама не главния
      23 -12
      12:26, 5 авг 2020
      Абе образувай си преписка и се само.арестувай бе момче !
    • 18
      Ви
      вип
      26 -20
      13:17, 5 авг 2020
      Оставка
    • 19
      По
      Полиция
      28 -8
      14:10, 5 авг 2020
      Ангел Цанков завърши благодарение на баща си като даваше като горски по 2б кубика дърва на учителите, пълен слабак ! После в Харманли е бил постови милиционер, сега "шеф" в Хасково! Нищо не става от него! И четирите му жени го напуснаха , те него, не той тях!
      • Не е полицай , а милиционерче и не можа да надскочи фатмашкото в себе си, как да не го напуснат 4-те му жени.
    • 20
      Ня
      Някой си
      23 -9
      14:22, 5 авг 2020
      Много вярно е че половината са криминално проявени. И този дето се прави на репортер Христо Тотев е с условна присъда .
    • 21
      Хр
      Христонев
      15 -5
      14:29, 5 авг 2020
      Христонев нахрани си сина, нали приватизира цял дап по времето на Костов.
    • 22
      Га
      Ганьо
      19 -12
      15:54, 5 авг 2020
      Ако има криминални типове да си ги прибират барабар с вересиите. Но ако мушмороците полицаи маши на Боко казват че не може хора да стоят на държавна собственост апропо народа е държавата това си е нито наказуемо нито противозаконно. Да ходят по магистралите и да спират пияни дрогирани каращи с висока скорост и такива неспазващи правилата от ЗДП. Това трябва да правят борсуците а не да пазят Боко от народната любоф.
    • 23
      Ма
      Манчо
      15 -13
      15:56, 5 авг 2020
      Оставка.....на Боко и сие модел да живее България
    • 24
      Ем
      ЕМИЛ
      17 -11
      16:31, 5 авг 2020
      Трябваше тези бабаити-протестанти,да ги оставите на турските тираджии да видят какво е единство и какво щеше да стане с татуираните им наркомански телца.Там при онези няма назад.А на педеругата хаджигенчо можеше да му излезне късмета и да има гюттен.
      • Ар
        АРСЕН ЛЮПЕН
        14 -5
        17:54, 5 авг 2020
        Говориш от личен опит,нали? Но пък сега най-вероятно не страдаш от запек.
    • 25
      То
      Тоя Емил
      12 -6
      18:57, 5 авг 2020
      Никога не е страдал от запек, на него гъзъ му е като кофа, затова сега няма да страда и от гнойна ангина! Умирай тъп *********, неук и некадърен!
    • 26
      Та
      Така
      9 -3
      19:06, 5 авг 2020
      Криминално проявени около"правозащитника"хаджигенов?Не е възможно.Това в България не може да се случи!Тези сигурно той ги е защитавал в съда!
    • 27
      Лю
      Люпен III
      6 -11
      19:49, 5 авг 2020
      Протестиращите са най-големите барбарони! Забавно... Виж коментара
      • Ко
        Кольо
        6 -9
        20:36, 5 авг 2020
        Кольо Багера от Харманли се прочу с най много изпит първак за нула време. А адвоката от софиа с мерака си да узакони гей браковете. Това е промяната. Честито
    • 28
      На
      Наблюдател
      13 -11
      20:01, 5 авг 2020
      Това, което правят с блокиране на кръстовища и пътища, е своеволие. Смешници, които зеят и искат нещо, без да знаят дали може или не. Явно на полицията им е казано да бъдат меки и да се обясняват с айляците. Ще дойдат избори и гласувайте за Корни, Слави, Мая, Христо, Цецо - те ще ви оправят тогава. Късопаметни малоумници. Няма сериозна алтернатива, не разбрахте ли!
    • 29
      До
      До люпен и наблюдател
      11 -8
      20:11, 5 авг 2020
      Много ми е интересно люхмане, ти с какво образование си и ти с какво си се доказал, вероятно с наглата си простотия и всеобщоприетата в ГРОБ мръсотия, и двамата сте всеизвестни глупаци даже и сред герберасите! Нещастници тъпи и незабележими
      • Лю
        Люпен III
        2 -6
        23:59, 5 авг 2020
        То само с баналния си и клиширан коментар си личи,... Виж коментара
    • 30
      Лю
      люх
      10 -7
      21:30, 5 авг 2020
      Тролчета герберски, парите в чекмеджето свършиха, не се хабете напразно...
      • Тю
        тюх
        1 -9
        00:01, 6 авг 2020
        Е, разчитаме да ни услужите с парите от вашето чек... Виж коментара
    • 31
      Цо
      Цонко
      4 -7
      23:19, 5 авг 2020
      Само циганчета с знамена резил и изнасилвачи блокират патя вижтеги само какви са там потника и знамето типичен ****** е този смешник
    • 32
      Цо
      Цонко
      3 -3
      08:34, 6 авг 2020
      Научи се да пишеш правилно, какво търсиш тук да чатиш? Аааа, да ни разсмива?! Намери някой до тебе да ти пише вместо да се излагаш, не че не си се излагал най- малко милиони пъти!
    Последни новини