От х:

Днес в x:

21 °C

Всеки абонат на ВиК може да жали новата цена на водата

Всеки правно заинтересован субект може да обжалва решението на КЕВР за новата цена на водата. Това обясниха от правния отдел на Областна администрация-Хасково.

Цената на водата в Хасково и Свиленград скочи с 50 ст. от първи август и вече е 3,50 лв. за кубик. С тази дата е одобрението на Комисията за енергийно и водно регулиране на бизнес плана на ВиК -Хасково, в който бяха заложени мотивите за исканото поскъпване.

То е отразено за двете общини в региона тъй като само в Хасково и Свиленград има пречиствателни станции.

Държавата има 35 % представителство в Асоциацията по ВиК и нейния глас, изразен от областния управител, беше „за зелена светлина“ на предложенията на ВиК. На заседанието на асоциацията преди месец, Хасково, който е с най-голям дал в Асоциацията сред общините, гласува с „въздържал се“ за вдигане цената на водата, след решение на Общинския съвет. Гласувахме така от една страна, защото бяхме „против“ повишаване цената на водата, но пък от друга -“за“ за заложениите в бизнес плана на ВиК инвестиции, обясни кметът на Хсково Станислав Дечев.

Решението на КЕВР може да бъде обжалвано от всеки абонат или НПО в 14 дневен срок пред Административен съд – София град.

В интернет върви и петиция срещу високата цена на водата в Хасково, който до момента е подписана от 1105 души.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  Ам
  Аман от вас
  45 -1
  16:10, 4 авг 2020
  Писна ни от тая скапана кратунска държава
 • 2
  Ди
  Димитров
  50 -1
  16:11, 4 авг 2020
  Ще обжалваме! Аз лично ще обжалвам, но нека повече хора да обжалват, защото една птичка пролет не прави. Добре е да организираме и протест пред ВиК, за да ни чуят!
  • Ашколсум ,
   отклонихме огъня към КВЕР и ВиК
   ....
   сега чакаме Бащицата Тулуп Ага да възстанови справедливостта
 • 3
  Да вържа цялата Висша Областна и Общинска Администрация
  на Площада пред паметника със свалени гащи
  и да им ударя по 20 дрянови пръчки на голо
  ....
  естествено с клипчета п Фейсбука :))
 • 4
  Ни лук яли , ни лук мирисали
  ...
  Оплаквайте се във КЕВР .
  .....
 • 5
  Хх
  ХХ
  25 -3
  18:05, 4 авг 2020
  Плаща се качествена услуга ние си плащаме а не получаваме качественна вода , какъв *** искат вик хасково .
 • 6
  Вр
  Враг пред портата
  31 -1
  18:06, 4 авг 2020
  На всички го набиват едновременно, а всеки да се спасява сам. НЕ! Проблемът е общ и искът трябва да бъде общ, тези герберасщини с разделяй и владей да си ги държат в Банкя!
 • 7
  Да
  Дайте
  25 -1
  18:13, 4 авг 2020
  линк на образец на жалба или за обща групова жалба на гражданите на Хасково! Не може така понтийски да се измъкнете - приемате увеличение на цените, а гражданите индивидуално да обжалват! Областният управител нали е представител на властта и не е взел участие в увеличението на цената, т.е. не е страна.
 • 8
 • 9
  Не
  Не ви ли е срам ве
  25 -1
  18:59, 4 авг 2020
  Тая харманлиийската гласува на заседанието на асоциацията за увеличение на цената, после от правния отдел на областта казали, който не му харесва да обжалва. Наглост, арогантност, безочие...... То всеки сам ако се оправя, какъв е смисъла от тея държавни структури изобщо. Стига с тва подмазване и лизане на подметки, защитете веднъж поне гражданите си. Че то областната и кмета като не застанат зад хората си за какво иде реч изобщо.
  • Гн
   Гнило място
   22 -1
   19:14, 4 авг 2020
   Харманлийски мешета не трябва да се допущат, до вратата на властта, в областта!
 • 10
  Жа
  жална майка
  12 0
  19:26, 4 авг 2020
  Казва се "обжалва", а не "жали"! Всички жалим, но единици ще обжалват.
 • 11
  Ам
  амиии
  22 0
  19:36, 4 авг 2020
  Обединението прави силата. Самостоятелни действия няма да имат същия ефект!
 • 12
  Ма
  Марков
  20 -1
  20:00, 4 авг 2020
  Искаме оставката на Марков, после по-ниски цени на водата и после оставка на всички капути от ГЕРБ!
 • 13
  Ос
  Оставка
  14 0
  20:01, 4 авг 2020
  Оставка!

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини