От х:

Днес в x:

Двама полицаи от Смолян са позитивни за коронавирус

Двама полицаи от Смолян са под карантина, тъй като са позитивни за коронавирус, съобщиха от ръководството на ОД на МВР.

Още двама полицейски служители, които са командировани в столицата заради протестите, са дали положителни проби на бързите тестове. Очакват се резултатите от изследването и на други полицаи за COVID-19. Общо 145 са регистрираните нови случаи на заразата в областта през юли, като 12 от тях са на медицински специалисти, според данни на РЗИ.

Тринадесет станаха жертвите на вируса в областта, след като вчера е починал 83-годишен пациент с COVID-19, лекуван в МБАЛ-Смолян. През юли се наблюдава увеличение на процента на настанените за болнично лечение - 62.8 на сто от позитивните за коронавирус, отчитат от РЗИ. През миналия месец са хоспитализирани 91 от заразените, като 17.5 на сто са били на интензивна терапия. Увеличен е приемът на болни с коронавирус в болниците в областта, през юли в МБАЛ- Смолян са лекувани 52-ма от позитивните. Най-възрастният пациент с COVID-19, 97-годишен мъж от Борино, вече е излекуван и изписан в добро състояние.

Приключилият масов скрининг за наличие на антитела сред жителите на областта е показал, че 2.3 процента от изследваните вече са се "срещали" с вируса. Относителният им дял е над два пъти по-висок в сравнение с процента на заразените в съседна област. От инспекцията предполагат, че повишеният процент на "срещналите" се с вируса се дължи на по-ранното развитие на епидемичния процес в областта. Скринингът показва, че 37.5 процента от заразените са прекарали инфекцията без оплаквания и симптоми.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини