От х:

Днес в x:

BgBets.com: Италианските отбори имат предимство в края на сезона в Шампионската лига и Лига Европа

Сезонът в европейските клубни турнири ще бъде доигран при уникална формула, която не е била прилагана никога досега. Заради продължилото повече от 2 месеца прекъсване на всякаква футболна активност заради пандемията COVID-19 заключителните етапи в Шампионската лига и Лига Европа ще се проведат под формата на финални осмици, които ще съберат всички четвъртфиналисти в една държава. В най-силния турнир Лисабон ще бъде мястото не само за финала, но и за четвъртфиналите и полуфиналите. 4 германски града (Кьолн, Дюселдорф, Гелзенкирхен и Дуйсбург) пък приемат последните три етапа от втората по сила надпревара на континента.

В последните години испанските отбори доминират над останалите и двата турнира. Предишният сезон пък се запомни с английската доминация, като всички финалисти бяха представители именно на Висшата лига. На този фон Серия А като че ли отстъпва, но нищо чудно точно завършекът на този безпрецедентен сезон да им даде предимство в Шампиоската лига. Въпреки че това звучи малко изненадващо на фона на това, че Италия понесе някои най-сериозните удари от пандемията в Европа, а подновяването на шампионата като цяло беше под въпрос, все пак клубовете от “калчото” имат шанса да влязат в най-добра форма във финалния етап на евротурнирите.

Трофеите на УЕФА се решават след приключване на вътрешните първенства.

Август е месецът, в който ще станат ясни носителите на двете европейски купи. От УЕФА решиха да дадат приоритет на националните шампионати, които приоритетно трябва да приключени, а едва след това идва време за международни мачове. Предимството за италианските отбори може да произтече от това, че те последни финишират своята лига, ако не се налагат нови прекъсвания.

Бундеслигата беше рестартирана първа още в следата на май и съответно първенството на Германия ще приключи най-рано. Испанската Ла Лига се поднови на 11 юни с идеята всички мачове да се изиграят до 19 юли включително. Английската Висша лига започна отново след споменатите, като постави срок за приключване 26 юли. Възобновяването се случи най-накрая в Италия от големите шампионати, което пък рамкира края на сезона в “калчото” около 2 август.

И именно това, че представителите на Серия А приключват последни вътрешните ангажименти, може да им даде предимство според български сайт за залози. Италианските отбори няма да са излезли от форма, тъй като между края на първенството и първите срещи от евротурнирите (неизиграни 1/8-финали и в двата турнира) има по-малко от седмица. Така Ювентус и Наполи в ШЛ, както и Рома и Интер в Лига Европа не са изправени пред опасността да излязат от ритъм. Напротив, отборите от “калчото” ще бъдат загрели и във върхова форма точно за турнирите на УЕФА за разлика от конкурентите си от другите държави.

Отборите от Испания например ще почиват повече от 2 седмици, а още по-дълго без мачове ще прекарат германските евробойци. За английските участници в Шампионска лига и Лига Европа паузата без мачове ще бъде по-кратка, но това едва ли ще помогне особено на Челси, който има тежък пасив от 0:3 срещу Байерн. Безспорно в най-неизгодна позиция са френските отбори, които ще влязат в евротурнирите, без да са участвали в никакви официални мачове близо 5 месеца, тъй като първенството в Лига 1 беше прекратено.

Платен материал

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини