От х:

Днес в x:

25-ата протестна вечер премина спокойно, блокадата остава

Участниците в 25-ата вечер на протестите в София се събраха на шествие между "триъгълника на властта" и Орлов мост, като отново поискаха оставките на правителството и на главния прокурор, предаде БНР.

Три ключови кръстовища в столицата остават блокирани от демонстранти. Освен Орлов мост и булевард "Цар Освободител" при сградата на президентската администрация е затворено и кръстовището при Ректората на Софийския университет. Палатковият лагер пред Ректората се разраства.

На една от палатките пред сградата на Министерския съвет с надпис "Граждански парламент" се събираха подписите с искане за оставка на правителството.

По площада в т.нар. "триъгълник на властта" имаше инсталации с тикви и букети, а в отводнителните шахти - табели "Борисов 3 - в канализацията".

Екипът на инж. Александър Чобанов, изобретател на българската машина за гласуване, отвори символично училище за гласуване - Български свободен уличен университет. Той демонстрира как работи машината. Всичко е като на истински избори - с комисия и урна. Разликата е в това, че вместо да отчита гласувалите, комисията събира подписите на гражданите за въвеждане на машинното гласуване.

50 млн. лева са необходими за изработване на достатъчно машини за провеждане на избори в България.

Обстановката беше сравнително спокойна. Няма задържани. Полицията отново призовава участниците в протестните действия да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации.

По-рано протестиращи блокирата за около час пътя за Кулата, по който хиляди българи пътуват към Гърция. Около 20:30 ч. към 50 демонстранти спряха движението по главния път Е-79 при Кресна, при което се образуваха опашки от автомобили. Около 21:30 ч. пристигна полиция, която принуди протестиращите да прекратят блокадата.

Вече повече от две денонощия остава блокиран пътят Стара Загора-Хасково.

Междувременно, след новината, че сред охраняващите протестите полицаи има заразени с новия коронавирус, расте тревогата, че струпването на хора по улиците ще влоши епидемичната обстановка, особено при влошената хигиена по време на блокадите.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини