От х:

Днес в x:

Банките у нас свиват печалби и вдигат такси. Преглед на печата

"Труд" разкрива нова порция реклами на фалшиви лекарства. Лъжат алкохолици с хапче за трезвеност. Има предупреждение и за опасна корейска хранителна добавка за отслабване.

Банките у нас свиват печалби и вдигат такси, пише "24 часа".

Цените за откриване на банкова сметка вече са от два до осем лева, докато сега това беше от 50 стотинки до 6 и 50. Вестникът цитира данни на БНБ, според които поскъпват таксата за обслужване на сметка и за паричен превод, а за една година печалбите на банките са се свили наполовина.

Над 14% поскъпнаха доматите само за седмица, пише "Дума".

Повишени са цените на едро на олиото, кашкавала, пилешкото месо, ориза и захарта. Данните са от седмичния отчет на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Според "Земя" спекулата се развихря. Посред лято доматите поскъпват с 15 на сто. Поскъпват и плодове, краставици, кашкавалът и сиренето, допълва вестникът.

"Труд" пише, че по-скъпите домати са заради недостига им, причинен от сушата. Производители не прогнозират поевтиняване. Очаква се внос на домати от Полша.

За първото полугодие кризата с коронавируса е свила приходите на търговците, пише "Монитор". 88 на сто от предприемачите са предоговорили наемите за наетите от тях площи. Всеки 20-и търговец отчита едва десет на сто от приходите си в сравнение с приходите от миналата година.

Търговци мамят с оферти за почивка, предупреждава "Телеграф". От асоциация "Активни потребители" са съобщили, че 235 сайта в Европейския съюз са излъгали за цените. В една пета от тези нарушения е установено, че първоначалната цена е подмамваща за разлика от реалната, крайна цена.

По информация на Министерството на туризма, петима стопани на плажове ще трябва да плащат неустойка на държавата заради неизпълнени задължения по договорите за наем и концесия. Най-честите пропуски са липса на табели, на спасители и на безплатен достъп до морето, пише "Монитор". Освен това, те задължавали летовниците да плащат задължително в комплект чадър и шезлонг.

Нова наредба на регионалното министерство ще позволи да се откриват забавачници в жилищни блокове, информира "Телеграф". Те ще трябва да са с отделен вход. Текстът на наредбата е предложен за обществено обсъждане.

"24 часа" информира за увеличен брой сделки с планински имоти. Коронавирусът е причина все повече хора да търсят жилище сред природата, поясняват брокерите. Не достигат обаче планинските жилища, които да предлагат всички удобства на градския апартамент.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини