От х:

Днес в x:

Овладян е пожарът между селата Шишманово, Българин и Овчарово

Овладян е големият пожар, който избухна в петък следобед между харманлийските села села Шишманово, Българин и Овчарово, съобщиха от Общинската администрация на Харманли.

Засегнатата площ е общо 3000 дка, от тях  600 дка са изгорелите смесени гори.

Вятърът и пресечния терен вчера затрудниха гасенето. На много места не можеше да се достигне с техника и там се гасеше на ръка.

В овладяване на огъня се включиха доброволци от селата Българин и Шишманово, служители на община Харманли и Общинските предприятия „Горска компания“ и „Чистота“, които с техника и на ръка помогнаха на екипите на ПБЗН.

Кметът на Община Харманли Мария Киркова и заместничката й Валентина Димулска, които бяха на терен, изказаха  благодарност на директорът на РД ПБЗН Хасково комисар Вълчев, който пое гасенето на място и на главния инспектор Слави Спасов - началник на РС ПБЗН- Харманли, който също неотлъчно беше в огнището, на всички пожарникари и на доброволците, и служители на общината, които не позволиха огънят да стигне до населените места.

На място остават да дежурят екипите на пожарна безопасност, ОП „Горска компания“ и ДГС, съобщават от Община Харманли.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    ВТ
    В тази област
    2 0
    17:20, 1 авг 2020
    има ли областен управител, кметове и наместници? Има ли закони? Стига вече с тези пожари дето станали от незагасени фасове! Няма ли някой да открехне журналисти и пожарникари, че цигарите днес се произвеждат по друга технология и гаснат още в движение при хвърляне! Бърза се да се секат дървета за износ! Спрете се! С вас не свършва живота! Да се установяват подпалвачите и глоби за земеделци, кметове и други палещи огньове!
  • 2
    Ва
    Вадим Бакатин
    0 0
    11:37, 2 авг 2020
    Какъв Обл управител бе приятелче Областната ветер докторка по цял ден не излиза от кабинета си --- срещи с гербаджии кафета и разни дивотии подчинените гледат и те не си размърдват задниците и викат УРА за БАЦЕ и камарилата около него
Последни новини