От х:

Днес в x:

Двама нови с Ковид-19, четирима оздравели

Двама новозаразени с коронавирус са в статистиката за Хасковска област днес. Четирима са оздравелите и регистрирани като изчистени от вируса през последното денонощие.

С позитивен резултат е мъж на 27 години от община Ивайловград, на който е връчено от РЗИ-Хасково е връчено предписание за поставяне под карантина. Контактните му лица са установени. С вируса е и мъж на 30 години от община Димитровград. Той е хоспитализиран в инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково. Контактните му лица са издирени и са им връчени предписание за поставяне под домашна карантина. 

Националната система за проследяване отразява днес втория смъртен случай в област Хасково вследствие на Ковид- на 50-годишната жена от община Тополовград.

Напълно излекувани са две жени на 39 и 62 години и двама мъже на 42 и 48 от община Димитровград. Положителна остава контролната проба на 18-годишното момче от община Ивайловград.

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети три проби за наличие на коронавирусна инфекция от МБАЛ-Хасково. Те са отрицателни.

От взетите на 29 юли от РЗИ-Хасково двадесет и седем проби от Дома за стари хора-Ивайловград и три повторни проби на хора от Дома за възрастни с психични разстройства в с. Радовец, всички са отрицателни, уточняват от Областния оперативен щаб.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково, към момента са 91. От тях шест са хоспитализирани в МБАЛ – Хасково, един в болница извън областта, тридесет и двама на домашно лечение, двама починали и петдесет излекувани. В това число се включват и обявените за последното денонощие четири напълно излекувани, регистрирани 2 нови случая и един починал. Общо под карантина на територията на областта са поставени 274 души. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Жи
    Жики
    12 -5
    10:13, 1 авг 2020
    Това как няма коментари, че града ще “пламне” 😀
    • 25
      2551
      11 -7
      10:22, 1 авг 2020
      Няма коментари понеже калинките на ГЕРБ или спят или са по селата или са им платили твърде много за тъпите коментари и са на уикенд почивка на морето!!!
    • Да
      Дано
      4 -4
      14:10, 1 авг 2020
      19 годишно момче днес почина от коронавирус без други заболявания. Дано съшата смърт настигне и такива гниди като вас които се правите на недосегаеми и безсмърни. Амин!
  • 2
    То
    Този
    2 -1
    13:12, 1 авг 2020
    Собствениците на заведения да кажат, че няма вирус, няма болни и ням починали. Всички по кафе
  • 3
    На тия с КОРОНАТА им дайте да пият от водата с новата цена одма ще оздравеят и ще благодарят на Бойката
Последни новини