От х:

Днес в x:

ОбС - Хасково одобри отпускане на средства за гроба на Ари

Общинският съвет в Хасково гласува да предостави средства за облагородяване гроба на легендарния български тенор Аспарух Лешников – Ари.

Това става след писмо от областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова към кмета на община Хасково Станислав Дечев.

След писмо от областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова към кмета на община Хасково Станислав Дечев, днес Общински съвет-Хасково гласува да предостави 2810 лева за ограждане, облицоване и поставяне на паметна плоча на гробното място на гроба на легендарния български тенор Аспарух Лешников – Ари.

Областният управител получи сигнал от софийска медия, че гробът на световноизвестния шлагерен изпълнител, родом от Хасково, е платен до 21 юли 2021 година, след което той може да загуби своето място. Д-р Здравкова изпрати мотивирано писмо до кмета на община Хасково Станислав Дечев, на което той реагира незабавно като внесе докладна записка до Общински съвет-Хасково, гробното място в софийските Малашевски гробища да бъде оградено, облицовано и да бъде поставена паметна плоча.

„С таланта и музикалната си дарба Аспарух Лешников оставя диря не само в историята на България, но и на Европа. Вярвам, че наш дълг е да пазим и предаваме паметта за онези наши сънародници, които с името си прославят областта и Родината.“ – заяви д-р Здравкова. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    До
    Дорето
    7 -2
    13:58, 31 юли 2020
    Кметче, пак те подсещам, Прекрати и без това вече изтеклият договор на пенсионираната и много нагла управителка на Обредния дом към общината. Знаем, че е приятелка с майка ти, тя беше близка и на позора на Хасково Д. Беливанов. Отърви се най-после!...Ще те подсещам постоянно докато не си изпълниш служебното задължение.
  • 2
    Ян
    Янко Митев
    6 -2
    15:49, 31 юли 2020
    И гроба на голямата хасковска актриса Вяра Делчева е в окаяно състояние...хем си е в Хасково.
Последни новини